Inici Cinema L’Ateneu Cinema d’Igualada acull 27.000 espectadors durant el seu primer any

L’Ateneu Cinema d’Igualada acull 27.000 espectadors durant el seu primer any

COMPARTIR

Coincidint amb l’estrena del nou episodi de la saga Star Wars, que porta per títol The last Jedi, l’Ajuntament d’Igualada i l’Ateneu Igualadí han fet balanç aquest divendres, 15 de desembre, del primer any de funcionament de l’Ateneu Cinema. Tant l’alcalde, Marc Castells, com la presidenta de l’entitat, Mireia Claret, han coincidit a qualificar aquest primer any de funcionament de la instal·lació de “molt satisfactori”.

El batlle igualadí ha assegurat que el seu govern persegueix “un retorn econòmic i social” en les inversions que fa. Per a Castells, els 300.000 euros que es van invertir en la construcció del cinema tenen “un efecte multiplicador”, perquè “els espectadors, abans o després han gaudit del centre comercial a cel obert que és Igualada”. Des del punt de vista social, la iniciativa d’Ajuntament i Ateneu resolia l’absència de sales comercials i “fa possible que pugui tornar al cinema tota aquella gent que tenia dificultats per desplaçar-se fora”.

Al llarg d’aquests dotze mesos, s’hi han efectuat un miler de projeccions i hi han assistit en total 27.000 espectadors, amb una major afluència de públic als mesos de gener, febrer, març i desembre de 2017. La millor setmana d’aquest primer any de funcionament va ser precisament la setmana passada, coincidint amb el pont de la Puríssima, en què es van projectar films com “Coco” o “Assassinat a l’Orient Express” i s’hi van aplegar més de 900 espectadors.

En aquest temps s’hi han pogut veure 175 pel·lícules comercials, però en la programació hi ha tingut cabuda també una gran varietat de propostes, amb la voluntat d’arribar als màxims públics possibles. Així doncs, al cinema d’estrena cal sumar-hi 77 sessions infantils i familiars, 18 projeccions del Cineclub Ateneu i del Cicle Gaudí, 5 pel·lícules de cinema clàssic en VOSE programades els dilluns i 4 projeccions del Cinema TOTAL, també en VOSE, que se celebra els diumenges. En el marc del darrer ZOOM Festival, a més, l’Ateneu Cinema va ser escenari de 8 projeccions. Pel que fa a la programació en directe d’espectacles d’òpera i dansa des del Royal Opera House de Londres, se n’han emès 11 i la mitjana d’ocupació de la sala ha estat de més del 75%, amb l’assistència en conjunt de més de mil espectadors.

Aquest divendres, la presidenta de l’Ateneu, Mireia Claret, ha reconegut que el canvi de gestió que es va produir abans de l’estiu “ha assegurat la viabilitat del projecte” i ha fet possible “una remuntada que va començar al setembre”.

Una de les apostes de l’Ateneu Cinema des de la seva posada en marxa va ser comptar amb un web atractiu que facilités tant la consulta de la cartellera com la compra d’entrades on-line. En aquest sentit, els responsables del cinema es mostren també molt satisfets de la seva utilització per part dels espectadors constatant, entre altres aspectes, que pràcticament un 75% dels visitants hi accedeix des de dispositius mòbils. Pel que fa a la tipologia d’aquests usuaris, un 60% són dones i, pel que fa a la seva procedència, un 25% són d’Igualada, un 36% d’altres punts de la província de Barcelona i un 39% de la resta de Catalunya i altres indrets.

Una iniciativa de l’Ajuntament i l’Ateneu Igualadí

L’Ateneu Cinema d’Igualada, ubicat a la planta superior d’aquest emblemàtic edifici, es va posar en funcionament ara fa justament un any. A l’acte inaugural, que va coincidir amb el cap de setmana de l’estrena de “Rogue One: A Star Wars Story”, hi va assistir l’aleshores president de la Generalitat, Carles Puigdemont.

L’Ateneu Cinema va ser el resultat d’una aposta conjunta del govern municipal i l’entitat per a retornar els films d’estrena a la capital de l’Anoia, que els havia perdut des del tancament dels cinemes Kursal uns anys abans. Disposa de 129 localitats, butaques disposades en una graderia ascendent i sistemes d’àudio i vídeo digitals de nova generació. Ofereix també plena accessibilitat i dues localitats reservades per a persones amb mobilitat reduïda, a més d’un sistema de bucle d’inducció magnètica mitjançant el qual els usuaris de pròtesis auditives veuen millorada la seva experiència durant la projecció.

Es pot consultar la programació i adquirir les localitats al web www.ateneucinema.cat, a banda de a la taquilla del mateix vestíbul de l’Ateneu.

FER UN COMENTARI

*