Inici Cinema L’Ateneu Cinema acollirà la preestrena de la pel·lícula ‘Penèlope’, de la catalana...

L’Ateneu Cinema acollirà la preestrena de la pel·lícula ‘Penèlope’, de la catalana Eva Vila

COMPARTIR

La cinta arribarà el 14 de setembre a la resta de sales comercials, però a Igualada es podrà veure el film en una sessió especial el dijous 6 de setembre a les 18.00h i comptarà amb la presència de la directora, Eva Vila.

Produïda per Araki Films, Televisió de Catalunya i Poland Studio, i amb guió de Pep Puig, ‘Penèlope’ és el nou llargmetratge d’Eva Vila, que es va estrenar fa una dècada amb dos documentals musicals, ‘B-side: Music in Barcelona’ (2008) i ‘El espacio de uno mismo’ (2009), sobre el músic Josep Soler i Sardà. El 2014 va dirigir la premiada ‘Bajarí’, que va estar protagonitzada per les nebodes de la ballarina flamenca Carmen Amaya i que es va projectar en diversos països d’Europa, als Estats Units i en trenta ciutats del Japó.

Amb el mite com a referència, ‘Penèlope’ es desplega en l’imponent paisatge del cor de Catalunya com una versió catalana de l’Odissea d’Homer, on l’espera és el motor dels individus però també de tot un poble. Penèlope és la modista centenària del petit poble de Santa Maria d’Oló (Moianès). Ella ha cosit i descosit els fils de tot un poble. Té el caràcter d’una generació dura però sentida. Ulisses torna al poble després d’anys d’absència. Un últim viatge que a la fi, més enllà del que ha viscut, és el retorn a una pàtria i a una forma de vida. ‘Penèlope’ és una Oda a l’Absència, però també a l’audàcia de defendre-se’n convertint-la en un a forma de sobreviure.

El preu de l’entrada és de 3 € i gratuïta pels socis de l’Ateneu Igualadí. Les entrades es poden comprar anticipadament a www.ateneucinema.cat o a la mateixa taquilla del cinema.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*