Inici Cultura L’Associació d’Igualada per la Unesco dona a la Biblioteca Central la revista...

L’Associació d’Igualada per la Unesco dona a la Biblioteca Central la revista «El Correu de la Unesco»

COMPARTIR

 L’Associació ha donat a la Biblioteca Central d’Igualada una col·lecció de dotze volums enquadernats de l’edició en català de «El Correu de la Unesco», que van des dels anys 1977 al 2001. Aquesta revista la va començar a publicar l’any 1948 l’Organització Mundial de les Nacions Unides per a l’Educació, la Ciència i la Cultura (Unesco) en 27 llengües. En aquesta versió catalana, que va començar el novembre de 1977, hi van sortir publicats temes concrets de la nostra cultura, a més dels temes habituals d’aquesta publicació que s’ocupa sobretot de la defensa dels drets humans i dels problemes del Tercer Món.

Actualment, ha tornat a sortir una nova edició en català promoguda, entre d’altres, pel Govern d’Andorra i l’Associació d’Igualada per la UNESCO. El seu president, Miquel Segura, i la secretària de l’Associació, Èlia Carles, van fer acte de donació dels volums a la directora de la Biblioteca, Montse Lobato Just. Tota la col·lecció de revistes ha estat catalogada i ha passat a formar part de l’hemeroteca de la Biblioteca per tal que tothom qui vulgui la pugui consultar.

Així, actualment l’Associació d’Igualada per la Unesco té entre els seus objectius principals els programes audiovisuals i la traducció de la revista «El Correu».

 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*