Inici Societat L’Associació contra el Càncer lliura llaços roses plens de missatges a Igualada,...

L’Associació contra el Càncer lliura llaços roses plens de missatges a Igualada, Montbui i Vilanova

COMPARTIR

Els municipis anoiencs es van sumar el passat 19 d’octubre als actes en motiu del dia Mundial del Càncer de Mama. Una jornada per visibilitat i informar sobre la malaltia i recollir fons per la seva investigació. Durant tot dimarts, l’Associació Contra el Càncer a Igualada ha estat a la Plaça de Cal Font on ha organitzat una taula informativa amb un gran llaç que Igualadines i Igualadins han anat omplint amb missatges d’esperança i suport, en papers de color rosa, que han cobert tot el llaç.

Al vespre, Esther López, presidenta de l’Associació Contra el càncer a Igualada ha fet entrega del llaç amb tots els missatges a l’Ajuntament d’Igualada per tal que es pugui exposar en una de les finestres laterals i tothom pugui llegir els missatges. L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, acompanyat de les tinentes d’Alcalde, Patrícia Illa i Carlota Carner, han rebut el llaç i han agraït a l’Associació la feina voluntària que realitzen per visibilitzar, informar i recaptar fons per combatre el càncer des d’Igualada.

Llaç de desitjos a Vilanova del Camí per sensibilitzar sobre el càncer de mama

Les representants de Catalunya Contra el Càncer a Vilanova del Camí, Rosa Hitos i Teresa Domingo acompanyades de la coordinadora comarcal, Èlia Gabarró, van fer dimecres el lliurament d’un gran llaç de color rosa, ple de missatges de suport a les persones que han patit o pateixen càncer de mama.

Ha estat un dels primers contactes oficials de la secció local de l’entitat, recentment constituïda, que el passat divendres va fer una acció a la plaça del Mercat amb motiu del Dia Mundial del Càncer de Mama. Van recollir els missatges de la ciutadania plens de bons desitjos per trobar la cura de la malaltia, però també de coratge i d’ànims per a les persones que la pateixen.

Aprofitant el lliurament del llaç que s’ha col·locat a l’entrada de l’Ajuntament, les representants de Catalunya Contra el Càncer van traslladar a l’equip de govern els serveis que ofereixen: atenció sanitària, complementant o aclarint la informació proporcionada pels especialistes; atenció psicològica; atenció social; atenció a l’infant malalt i també voluntariat.

L’alcaldessa Noemí Trucharte va agrair, en nom del consistori, la tasca que fa l’entitat i va reiterar la voluntat de l’Ajuntament vilanoví de seguir col·laborant en la lluita contra el càncer.

Durant el passat mes d’abril, l’Ajuntament de Vilanova del Camí ja va atorgar una subvenció a l’associació Catalunya Contra el Càncer de 2.000 euros, amb l’objectiu de contribuir a millorar la qualitat de vida de les persones del municipi afectades de càncer, pacients, familiars i persones cuidadores.

En el marc del conveni signat, Catalunya Contra el Càncer es va comprometre a realitzar durant l’any, diferents activitats d’orientació sanitària, atenció psicològica individual i grupal i atenció social de totes les famílies afectades per la malaltia.

Així mateix, Trucharte va explicar que, des del mes de juliol, els ajuntaments de Vilanova del Camí i d’Igualada també van signar un conveni de col·laboració que fa possible la gratuïtat de l’aparcament a les persones que facin tractaments crònics com quimioteràpia o hemodiàlisi a l’Hospital d’Igualada. Les persones que facin tractament oncològic disposen d’una targeta amb 300 hores d’aparcament disponibles durant sis mesos i els pacients d’hemodiàlisi en tenen 400 h.

FER UN COMENTARI

*