Inici Cultura L’arxiu municipal de Vallbona d’Anoia rep una donació de Delfí Farrés Vallès

L’arxiu municipal de Vallbona d’Anoia rep una donació de Delfí Farrés Vallès

COMPARTIR

L’Ajuntament de Vallbona rep un nou fons documental d’origen privat que passa a formar part de l’Arxiu Municipal. Es tracta d’una donació de Delfí Farrés Vallès que recull bona part de la trajectòria del seu pare, una gran impulsor cultural i del teatre a Vallbona. La varietat de temes que recull és un dels trets destacables doncs aporta informació i testimoni de diversos aspectes del municipi.

La documentació, que abasta una cronologia de 1911 a 1976, recull les activitats de diversos membres de la família Farrés Sabaté. Entre els documents, hi ha testimonis d’Aigües del Carol i el cinema de Vallbona d’Anoia. També inclou les recerques de Jaume Farrés Sabaté sobre la Festa del Roser i la seva activitat literària.

Com a curiositat destaca unes plaques de vidre amb publicitat que es posaven al cinema, uns exemplars del Butlletí de la parròquia de Sant Bartomeu de Vallbona dels anys 1913 i 1916 i una còpia dels Estatuts i el Reglament de la Societat Recreativa Renovació Vallbonense de 1921 i 1933. Futures aportacions de la família completaran aquesta donació i permetran finalitzar els instruments de descripció que es publicaran per al coneixement de la ciutadania i els investigadors en particular.

L’Arxiu Municipal de Vallbona d’Anoia està adherit al Programa de Manteniment de la Xarxa d’Arxius Municipals i és assistit per un arxiver itinerant de l’Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona

L’Ajuntament fa una crida als ciutadans a contribuir a l’arxiu municipal amb fotografies o documents relacionats amb el municipi per ajudar a mantenir i conservar la memòria col·lectiva.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*