Inici Cultura L’Arxiu Comarcal de l’Anoia se suma a la festivitat del Sant Crist...

L’Arxiu Comarcal de l’Anoia se suma a la festivitat del Sant Crist amb una exposició virtual

COMPARTIR

L’Arxiu Comarcal de l’Anoia ha fet pública a través de Youtube una exposició virtual sobre la festivitat del Sant Crist d’Igualada i la seva història. En la línia d’esdeveniments anteriors, l’arxiu ha aprofitat l’excepcionalitat imposada per la pandèmia per recuperar la història d’algunes de les principals cites festives al calendari de la comarca.

De fet, els actes d’enguany de la festa del Sant Crist estaran encara condicionats per la pandèmia i no es farà la processó, sinó actes en interior amb aforament limitat.

Aquest dilluns de Pasqua, 5 d’abril, a 2/4 de 8 de la tarda, es celebraran les Vespres Solemnes i Eucaristia, presidida pel Pare Francesc d’Igualada, guardià del convent dels Frares Caputxins de la ciutat, amb l’acompanyament en el cant del Cor de Vespres, sota la direcció musical d’Isidre Prat.

El Dimarts de Pasqua, dia 6 d’Abril, Festa del Sant Crist d’Igualada a les 11 del matí, a la basílica de Santa Maria, Solemne Ofici concelebrat presidit per Mons. Romà Casanova i Casanova, bisbe de Vic, acompanyat pels rectors de la ciutat. El cor “Omnes”, dirigit per Carles Prat i Vives, acompanyat a l’orgue per Pol Requesens i Roca, tindrà cura dels cants. Després de la comunió, Sheila Grados oferirà la interpretació del sonet verdaguerià “A Igualada, en el centenari del Sant Crist”. En acabar, benedicció solemne i cant dels Goigs al Sant Crist mentre es realitza un breu acte processional per l’interior amb la Imatge del Sant Crist. A la sortida, es lliurarà a tothom un punt de llibre, dissenyat per l’artista igualadí Miquel Solà i Rossell.

A 2/4 de 7 de la tarda, solemne Ofici concelebrat presidit per M.I. Mn. Pere Oliva i March, igualadí, vicari episcopal i canonge de la Catedral, acompanyat de religiosos i sacerdots de la ciutat i l’Arxiprestat. Un cor creat per l’ocasió, dirigit per Isidre Prat, acompanyarà en els cants. Després de la comunió, Sheila Grados oferirà la interpretació del sonet verdaguerià “A Igualada, en el centenari del Sant Crist”. En acabar, benedicció solemne i cant dels Goigs al Sant Crist mentre es realitza un breu acte processional per l’interior amb la Imatge del Sant Crist. A la sortida, es lliurarà a tothom un punt de llibre, dissenyat per l’artista igualadí Miquel Solà i Rossell.

Per accedir a la Basílica el dia del Sant Crist, tant i al matí o a la tarda, caldrà presentar l’entrada gratuïta obtinguda al Despatx Parroquial de Santa Maria.

Si hi hagués llocs lliures es donaran entrades a la porta de la Basílica una estona abans dels oficis.

FER UN COMENTARI

*