Inici Cultura L’Arxiu Comarcal de l’Anoia rep la documentació de la família Tomàs Cortés

L’Arxiu Comarcal de l’Anoia rep la documentació de la família Tomàs Cortés

COMPARTIR

La família de Mario Tomàs Torra ha fet donació de la documentació sobre la seva activitat empresarial al sector de l’oci en diferents establiments a l’Arxiu Comarcal de l’Anoia.

L’arxiu procedirà a l’inventari, classificació i ordenació de tot aquest fons arxivístic, per tal que pugui ser conservat i mantingut en les condicions de seguretat que en garanteixin la seva preservació així com per facilitar-ne la consulta i la seva difusió.

La documentació donada fa referència al Cercle Mercantil, el Centro Nacional, la Sala de Fiestas Kiotto, la Piscina de Capellades, els Jardines Trébol, Aqualata’80, i Molienda de Corteza y Zumaque, Sociedad Civil.

Pel que fa al Cercle Mercantil, la documentació aportada comprèn aspectes d’administració general i organització, com la història d’aquesta societat, amb els seus Reglaments i Estatuts, la Junta General de socis amb el seu corresponent registre de socis, correspondència i contractes d’espectacles; també informa sobre gestió econòmica, amb factures de proveïdors i fulls de liquidacions; recull assumptes jurídics i notarials; i una abundant mostra de cartells, programes d’actes i espectacles (obres de teatre, concerts, balls, revetlles, cinema, Jocs Florals i conferències, entre d’altres) componen la part de comunicació i projecció pública.

Al conjunt del Centro Nacional s’hi recullen contractes d’espectacles, programes d’actes i espectacles, documentació administrativa i el rellevant document de modificació del nom social de l’Ateneu a Centro Nacional, per exemple.

D’ambdues entitats en cal destacar un important apartat de fotografies, moltes d’elles amb dedicatòries dels mateixos artistes.

El fons de la Sala de Fiestas Kiotto, està format per documentació administrativa i de comptabilitat, amb factures de proveïdors, fulls de liquidació (que inclouen fulls de taquilla), pòlisses d’assegurances, contractes, i altra documentació com certificats, permisos, i el projecte de reforma del decorador Manuel Marimon Gomis.

Els conjunts dels Jardines Trébol i la Piscina de Capellades informen bàsicament sobre assumptes comptables, com estats de comptes o fulls de liquidacions de temporades.

El fons d’Aqualata’80 està compost per programes d’actes i conferències i fotografies.

En el cas de Molienda de Corteza y Zumaque, Sociedad Civil, hi consten documents de comptabilitat general com llibres d’inventaris, llibres de balanços llibres d’actes o el llibre de registre de socis.

Tot l’ampli ventall cronològic que abasta el conjunt d’aquesta documentació, pràcticament un segle, es pot exemplificar amb elements del Cercle Mercantil, per exemple un Reglament de 1899 i l’Open de dòmino de 1996-1998.

Aquest fons es pot consultar a Arxius en línia.

FER UN COMENTARI

*