Inici Cultura L’Arxiu Comarcal de l’Anoia recupera la història de l’esport igualadí amb motiu...

L’Arxiu Comarcal de l’Anoia recupera la història de l’esport igualadí amb motiu del Dia Internacional dels Arxius

COMPARTIR
ACAN Fons Ignasi Castelltort, Equip de bàsquet de la Divina Pastora, 1955.

L’Arxiu Comarcal de l’Anoia celebra el dia Internacional dels Arxius amb el projecte `Fem esport… Fem Arxiu´, un conjunt de tres exposicions virtuals sobre la història del bàsquet femení a Igualada, l’evolució de les instal·lacions esportives de la ciutat al llarg dels anys i l’esport i el cinema entre els anys 1917 i 1919.

Enguany, Igualada va ser escollida com a Capitalitat del Bàsquet Femení per la Federació Catalana de Bàsquet, recolzats per l’ajuntament d’Igualada, l’Escola Pia i la Diputació de Barcelona. Actualment, el bàsquet és l’esport femení més practicat a la ciutat amb fins a 16 equips i quasi 180 jugadores federades entre el Club de Bàsquet Igualada i l’Escola Pia. També, destaquen la participació de les escoles de la comarca en els Jocs Escolars de l’Anoia amb quaranta-vuit equips, que inclouen un total de cinc-centres noies. Per aquest motiu, i emmarcat dins la setmana internacional dels arxius, des del Patronat d’Esport d’Igualada i el Club de Bàsquet es va fer un recull de la història dels inicis d’aquest esport a la ciutat, que ara es podrà veure a l’Arxiu Comarcal de l’Anoia.

En l’exposició virtual, que es pot visitar en aquest enllaç, es podran veure les primeres noticies que s’han trobat sobre la pràctica del bàsquet femení a la ciutat a través de fotografies i premsa.

En un altre projecte dins de ‘Fem esport… Fem arxiu’, s’ha volgut deixar constància de l’evolució de les instal·lacions esportives al llarg dels anys a Igualada, on es podrà veure tots els canvis que han sofert tan en l’àmbit estructural com esportiu, així com alguns equipaments que actualment ja no existeixen o estan en desús. Uns canvis que han fet que la pràctica de l’esport hagi augmentat considerablement a la ciutat, amb una oferta esportiva molt diversificada i que s’ha anat adaptant a les noves necessitats dels esportistes.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*