Inici Cultura L’Arxiu Comarcal de l’Anoia exposa l’esport sota la mirada de Ramon Godó...

L’Arxiu Comarcal de l’Anoia exposa l’esport sota la mirada de Ramon Godó i Ignasi Castelltort

COMPARTIR
Un festival escolar de finals dels 50, en una imatge d'Ignasi Castelltort.

L’Arxiu Comarcal de l’Anoia, amb motiu del Dia Internacional de l’Activitat Física. ha posat en marxa el projecte “Fem esport… Fem arxiu”. El projecte té com objectiu la recuperació, conservació i accessibilitat del patrimoni de les entitats esportives per mitjà d’una acció coordinada entre els diferents agents esportius i arxivístics.

La memòria de l’esport és el conjunt de fotografies, cartes, documents textuals, plànols, etc. que es troben a les nostres cases, a les empreses, als clubs, a les associacions esportives i en els arxius formant part de la història privada i col·lectiva de Catalunya.

Més enllà de la documentació pròpia de les entitats esportives, el projecte pretén sensibilitzar a la societat de la importància de conservar i difondre la documentació vinculada a les activitats esportives. Per tant, són d’especial interès els documents conservats pels propis esportistes, periodistes, metges, fotògrafs, socis de clubs i qualsevol persona susceptible de tenir documentació vinculada al món de l’esport.

Aquesta recuperació ha d’estar vinculada a una política d’accés i difusió i per aquest motiu el projecte té la missió de recuperar i difondre el patrimoni documental tant d’entitats i clubs esportius com de les persones vinculades al món de l’esport.

Per aixó, des de l’Arxiu Comarcal de l’Anoia, proposen aquesta exposició, de fotògrafs igualadins que han fotografiat diferents esports.

En el primer projecte, presenten fotografies de Ramon Godó i Franch (Igualada, 1906-1992), la majoria presentades a concursos, en les que va saber captar el moment precís de cada esport.

En la segona galeria es mostren unes fotografies, també presentades a concurs, d’Ignasi Castelltort i Miralda, cronista de la ciutat i reconegut fotògraf dels anys 50 i 60.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*