Inici Destacats L’artesania obre portes a quatre municipis de l’Anoia

L’artesania obre portes a quatre municipis de l’Anoia

COMPARTIR

Els “Tallers Artisania” han culminat amb èxit, esdevenint un escenari de creativitat i col·laboració entre artesans de l’Anoia. La iniciativa, que va tenir lloc aquest passat cap de setmana a Sant Martí de Tous, La Llacuna, Copons i El Bruc, ha rebut una gran acollida amb tots els tallers omplerts de participants. Concretament, han estat 80 participants de la comarca però també d’altres indrets de Catalunya, i curiosament, el 90% han estat dones.

El factor clau que ha definit aquesta edició és la cocreació entre els artesans. Cada grup de tres artesans, amb especialitats diverses, es van unir per crear una peça única, combinant els seus respectius oficis. Durant els tallers d’aquest cap de setmana, els participants als tallers han replicat aquesta peça de la mà dels artesans creadors.

Aquesta metodologia de cocreació ha generat sinergies excepcionals entre els professionals, obrint noves oportunitats de col·laboració i inspirant-los a explorar noves formes d’expressió.

En l’acte de presentació dels Tallers Artisania, que va tenir lloc el dijous 4 a Sant Martí de Tous, el president del Consell Comarcal de l’Anoia, Jordi Parcerisas, va assenyalar que aquesta activitat no només promou la valorització de l’artesania i la ruralitat, sinó que també fomenta la preservació dels oficis tradicionals i la transmissió de coneixements. «Els Tallers Artisania són una prova tangible del nostre compromís amb la conservació del patrimoni artesanal i la promoció econòmica del territori», va destacar Parcerisas.

Per la seva part, Josep Ramon Mut, president delegat de l’Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública de la Diputació de Barcelona va explicar que “Artisania era un projecte exemple i referent per a altres territoris per la seva qualitat i nivell d’incidència en la promoció de l’artesania i la posada en valor de la ruralitat”.

A més, els tallers han contribuït a assolir diversos objectius del projecte ARTISANIA. En primer lloc, ha inspirat i posat en valor l’artesania local, mostrant la riquesa i diversitat dels oficis de l’Anoia. En segon lloc, ha consolidat la missió de la iniciativa en promoure la cooperació entre artesans i la creació de noves formes d’expressió a través de la cocreació.

En resum, els Tallers Artisania han demostrat ser molt més que una activitat; s’han convertit en un fòrum d’intercanvi cultural i creatiu que celebra la riquesa de l’artesania local i impulsa la innovació en aquest sector vital per a la identitat i el futur de l’Anoia rural.

Artisania, com a iniciativa d’Anoia en Transició i liderat pel Consell Comarcal de l’Anoia, és una marca que busca projectar el territori rural de l’Anoia des de l’artesania contemporània i de qualitat. Construïda a través de la cooperació entre municipis i amb els creadors, Artisania encarna els valors de l’artesania per potenciar la ruralitat dels pobles, l’entorn natural i el talent a l’Anoia.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*