Inici Art L’art i la creativitat d’Igualada, a debat al Dimarts de Diàlegs

L’art i la creativitat d’Igualada, a debat al Dimarts de Diàlegs

COMPARTIR

L’espai de debat i reflexió d’Igualada DdD (Dimarts de Diàlegs) ja ha anunciat la sessió d’aquest mes de desembre, que es farà amb el títol: “Igualada és creativa?”. Serà dimarts que ve 13 de desembre, a les 8 del vespre, a la Sala de Socis de l’Ateneu. L’art és allò que expressa l’ànima d’un mateix i es vol saber quina és l’ànima de la ciutat. Per això DdD vol analitzar en quin moment es troba l’art a Igualada i quina creativitat hi ha. Ho vol fer des del punt de vista dels que creen i des del prisma dels ciutadans en general que reben aquestes expressions creatives, ja sigui de manera indirecta tot passejant pel carrer o de manera directa tot anant a esdeveniments artístics. També es vol conèixer com una ciutat pot ser creativa i què aporta a la seva poblció el fet que tingui sensibilitat per l’art.

La introducció de l’acte anirà a càrrec del director adjunt de La Vanguardia especialitzat en temes culturals i amb una columna d’opinió cada diumenge sobre la creativitat de les ciutats, Miquel Molina. A través d’un diàleg-entrevista amb el coordinador de DdD, Jordi Cuadras, Molina desgranarà com es pot potenciar la creativitat d’una ciutat i què en treuen els seus ciutadans, tant aquells que estan implicats en l’art com aquells que s’ho miren externament o en són consumidors actius (van a una exposició, per exemple) o passius (es troben arquitectura i escultures al carrer, per exemple).

Després s’acotarà el debat a nivell local amb diversos convidats a la Fila 0 vinculats en diversos àmbits creatius d’Igualada que analitzaran el tema en clau igualadina. En aquest sentit, s’ha convidat Ramon Enrich (pintor i dissenyador gràfic), Manuel Bailo (arquitecte), Lluïsa Avante (fundadora i directora de la galeria d’art Artèria), Xavier Vives (professor de l’Escola Municipal d’Art) i Queralt Martí (directora de l’Escola Municipal de Música – Conservatori de Grau Professional). El públic també podrà intervenir-hi, com en qualsevol sessió de DdD, ja que la seva paraula és fonamental.

Aquesta serà la sessió número 27 de Dimarts de Diàlegs. DdD és l’espai de tertúlia, debat i reflexió d’Igualada que acull l’Ateneu Igualadí des del mes de gener del 2014. Dimarts de Diàlegs entén i promou el debat, el diàleg i la discussió com a eines per a fomentar el coneixement i el pensament crític a la ciutat. Es fa un dimarts al mes i sempre es posa a debat un tema relacionat amb Igualada. La web de la iniciativa és dimartsdedialegs.cat, on es poden veure resums de totes les sessions.

FER UN COMENTARI

*