Inici Cultura L’arquitecte Juli Capella, protagonista del segon Dimarts Disruptiu de l’Ateneu Igualadí

L’arquitecte Juli Capella, protagonista del segon Dimarts Disruptiu de l’Ateneu Igualadí

COMPARTIR

‘El disseny salvarà el món’. Com ho veieu? Una afirmació que si la reflexionem una mica ens pot donar per a parlar molts minuts el proper dimarts dia 5 de novembre. Aquesta és la proposta de Juli Capella per al proper Dimarts Disruptiu, amb l’Ateneu Igualadí i Disseny=Igualada. Juli Capella és arquitecte i es reconeix com a activista del disseny. Coordinador de diferents revistes sobre el tema i autor també de diferents llibres, s’ha especialitzat en disseny gràfic i industrial i obres d’interiorisme.

Després de les reflexions de Manuel Delgado entorn l’espai urbà i la seva gestió, vivència i interpretació social, aquesta vegada reflexionem sobre l’aportació del disseny en la transformació de la societat. Una vegada més veurem com, si ens canviem les ulleres amb què mirem les coses, podem descobrir plantejaments absolutament innovadors.

D’acord amb les idees de Juli Capella, el disseny és un potencial destructor de la societat quan es basa exclusivament en la satisfacció consumista basada en un mer “styling”. Però alhora, aquest esdevé l’única eina que pot revertir aquest deteriorament. Perquè el disseny pugui salvar-nos caldrà doncs, que sigui honest, conscienciat i radical. Estem parlant d’un disseny polític, social, ecològic, col·laboratiu, participatiu i disruptiu.

L’acte es desenvoluparà aquest dimarts a les 20h. a la sala de socis de l’Ateneu Igualadí.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*