Inici Destacats L’arbre de Maig torna a estar plantat a Igualada

L’arbre de Maig torna a estar plantat a Igualada

COMPARTIR

Un any més, i ja en van 8 edicions, Igualada va celebrar la Festa de l’Arbre de Maig. Un pi de 17 metres d’alçada es va plantar el passat dissabte al bell mig de la plaça Pius XII. Era la culminació d’una gran diada que va combinar aspectes culturals, tradicionals, esportius i mediambientals, i en la qual s’hi va observar una gran implicació i participació de la ciutat. Sense son a les orelles i amb moltes ganes, un grup de persones es van reunir a les 7 del matí a la plaça Pius XII, convocades per l’Associació Arbre de Maig d’Igualada. El grup integrat per gent de totes les edats va fer camí cap als boscos propers a la masia de Can Titó, situada al terme municipal de Vilanova del Camí. Un cop allí, van tallar un pi ben alt, recte i prim escollit prèviament uns dies abans. L’arbre, altrament anomenat “Maio”, va ser tallat a cops de destral i amb l’ajuda d’una corda i la força de tothom es va fer caure. Seguidament es va desbrancar, tot deixant-ne les branques de la part superior. Mentrestant, els participants de l’acte van gaudir d’un bon esmorzar amb coca i xocolata i pa amb tomàquet amb botifarra per tal d’agafar forces per al següent acte de la festa: La portada de l’arbre fins a Igualada.

Amb l’arbre a sobre les espatlles, els valents van tardar menys de tres hores per fer el recorregut de més de 4 km. L’arbre, al ser prim, pesava tan poc que els participants van decidir no entrar directament a la plaça sinó passar abans per la Rambla. El pi pesava uns 1200 kg. L’arbre va entrar a les 12:30 del migdia a la plaça Pius XII, davant l’admiració de la ciutat d’Igualada. Seguidament es va procedir a retirar l’escorça de tot el tronc, a excepció del plomall. La fusta tendra de color beix clar quedava al descobert, amb un troc ben llis i net. Sense més demora, va tenir lloc el moment més esperat de la festa: la plantada de l’arbre.

Amb ajuda de forques, cordes i molts braços, el “Maio” es va plantar al mig de la plaça en menys de 15 minuts i amb gran espectacularitat. Un cop assegurat a la part inferior amb tascons de fusta, el “Maio” d’Igualada tornava a lluir al mig de la Plaça Pius XII davant l’esclatat de joia i de grans aplaudiments de tota la plaça. Va ser, sens dubte un èxit col·lectiu fruit de l’esforç de tots. Després de la plantada es va organitzar un dinar popular al voltant de l’arbre on una seixantena de persones va poder recuperar forces.

Passades les 5 de la tarda es va donar pas al concurs de grimpaires. Una vintena de valents de la ciutat van desafiar la gravetat enfilant-se al llarg tronc de l’arbre de Maig. Per raons de seguretat, estaven assegurats amb corda i arnès. Als que van aconseguir arribar fins al plomall se’ls va recompensar amb un fuet. A més, els més ràpids es van endur una pota de pernil. Uns premis ben merescuts per a uns àgils grimpaires (el més ràpid no va tardar ni mig minut a arribar dalt). Finalment per cloure l’acte hi va haver una actuació musical de Jam Sesion Folk a càrrec de membres del grup de Folk de l’Escola de Música i membres del grup de La Guingueta que va fer saltar i ballar un bon grapat de gent al voltant de l’arbre que s’havia plantat al matí. La festa es va donar per acabada a mitjanit amb la música de Pd Himnes al Casal Popular El Foment.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*