Inici Destacats L’antiga Visteon canvia de mans

L’antiga Visteon canvia de mans

COMPARTIR

Motherson Sumi Systems Limited (MSSL), companyia del grup empresarial d’origen indi Samvardhana Motherson (SMG) ha fet una oferta de compra per Reydel Automotive Group, grup empresarial actualment en mans del fons d’inversió Cerberus que disposa d’una de les plantes a Igualada.

L’antiga Visteon canviaria de mans en una transacció valorada en 201 milions de dòlars que ara es es discutirà amb els representants dels empleats i, en funció de l’obtenció de les diferents aprovacions normatives, podria tancar-se en els pròxims quatre o sis mesos.

Reydel elabora panells d’instruments, panells de portes, mòduls de consoles, peces decoratives i mòduls de cockpit per a la indústria de l’automoció. A més de la planta d’Igualada, Reydel té 19 plantes més a 16 països, amb una plantilla d’uns 5.650 empleats. El grup va ingressar l’any passat 1.048 milions de dòlars, amb un EBITDA provisional de 68 milions.

Segons un comunicat del fons Cerberus, “l’adquisició permetria a ambdues empreses aprofitar les noves oportunitats en les seves geografies existents i noves, així com en les carteres de clients dels altres”. “Amb capacitats mundials de desenvolupament i fortes relacions amb els clients, trobem una gran alineació amb les nostres ofertes existents a Motherson”, segons Vivek Chaand Sehgal, president del Grup Samvardhana Motherson.

Des de Cerberus, en paraules del director general Dev Kapadia, es mostren “orgullosos d’haver contribuït als resultats significatius de Reydel en els últims anys”, desenvolupant “un equip de gestió d’alt rendiment i centrat que va poder millorar enormement el rendiment financer”.

Benoit Rolland, director general de Reydel, considera que “l’equip de Cerberus ha estat un gran soci per a Reydel durant els nostres esforços per millorar la nostra rendibilitat i conrear el negoci”. Per a Rolland, la operació “garantirà que tindrem excel·lents oportunitats com a part d’un dels principals proveïdors mundials de la indústria automobilística”.

Una plantilla reduïda a menys de la meitat en deu anys

La planta d’Igualada -fins l’any 2014 propoetat del grup Visteon- ha patit dos expedients de regulació d’ocupació des de 2008, sempre amb l’argument de la reducció de producció per al principal client de la planta, la fàbrica barcelonina de Nissan.

L’octubre de 2008 l’empresa va presentar un ERO temporal de 120 dies per als seus 230 treballadors i l’any següent va plantejar un nou expedient per aprimar definitivament la plantilla.

L’any 2014, abans de passar a mans de Cerberus, Visteon va presentar un expedient de regulació d’ocupació per acomiadar 62 treballadors dels 138 que tenia llavors la planta d’Igualada.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*