Inici Societat L’antic consorci universitari d’Igualada va ser investigat per factures sota sospita

L’antic consorci universitari d’Igualada va ser investigat per factures sota sospita

COMPARTIR

El Consorci de l’Escola Tècnica d’Igualada (CETI), dissolt l’any passat i que estava format per la UPC, l’Ajuntament d’Igualada i la Generalitat, va ser investigat per unes 300 factures a nom de diversos dirigents i professors amb posicions de responsabilitat del campus universitari d’Igualada que ascendien en total a uns 370.000 euros, segons ha publicat aquest dilluns el diari Ara.

Eren factures mensuals emeses entre els anys 2012 i 2015 per valor d’entre 700 i 2.500 euros, la majoria de les quals justificades tan sols amb el concepte genèric de “col·laboració tècnica” i guardades amb noms com “extra juny”.

Segons la documentació que cita el rotatiu, les dues persones que haurien rebut més diners de manera poc justificada eren el director del consorci i professor de la UPC, Lluís Ollé (67.000 euros), i la directora de l’Escola d’Enginyeria d’Igualada i llavors regidora d’Ensenyament i Universitats de l’Ajuntament, Anna Bacardit (71.000 euros).

Una denúncia anònima va posar la UPC sobre la pista i va fer que la Secretaria d’Universitats de la Generalitat obrís una investigació, que va concloure que no hi havia irregularitats. La UPC va fer la seva pròpia investigació i va suspendre un mes de sou i feina el director del CETI, Lluís Ollé, argumentant que hi havia una incompatibilitat entre la seva feina al campus i el fet de ser accionista d’una empresa amb contractes amb la universitat.

Les conclusions de la investigació es van anunciar als professors i a les administracions que formaven part del CETI (Generalitat, UPC i Ajuntament d’Igualada, on la regidora d’Universitats ja era l’actual consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón), sense que se’n derivés cap més actuació.

Quatre anys després de les factures investigades continuen formant part del campus Lluís Ollé -és professor agregat- i Anna Bacardit -ajudant de direcció-, segons constata el diari Ara.

L’Ajuntament i la Universitat es remeten als resultats de les investigacions

L’Ajuntament d’Igualada ha respost aquestes informacions amb un comunicat on reconeix que “va conèixer aquesta situació quan es va investigar” i remarca que “aquesta investigació interna que va fer l’UPC va concloure, en el seu moment, que tot era correcte i no s’havia produït cap pràctica il·legal o inadequada”.

En cas que es constatessin males pràctiques en la gestió del consorci, l’Ajuntament assegura que “seria el primer interessat a aclarir-ho i a demanar explicacions”.

La Universitat de Lleida, actual gestora del centre, ha manifestat a través d’un comunicat, que les investigacions “es van resoldre determinant que no hi havia hagut irregularitats”.

El centre es posa “a disposició de la ciutadania, les institucions i la justícia per donar les explicacions que calguin, i remarca el seu compromís amb les bones pràctiques acadèmiques i de gestió de tots els àmbits que en depenen”.

FER UN COMENTARI

*