Inici Futbol L’anoienc Xavier Bernal dirigirà ‘La Masia’ del Marroc

L’anoienc Xavier Bernal dirigirà ‘La Masia’ del Marroc

COMPARTIR

[Img #9176]Fa més de 20 anys, vaig conèixer un jove entrenador. Xavi Bernal. Nascut a Masquefa, al poc temps, fixaria la seva residència a la ciutat d’Igualada. Per aquell temps, entrenava la Penya Blanc-i-Blava d’Igualada, que jugava els seus partits en l’històric camp que havia costat de l’Institut García Fosses.

Van passar els anys, i les nostres vides es creuarien novament, quan fa quatre temporades em vaig incorporar a la UE Sant Maure per fer tasques informatives.

Xavi era l’entrenador del primer equip. Amb tan sols veure un parell d’entrenaments, vaig poder endevinar que estava davant un entrenador molt exigent esportivament parlant, i que sens dubte, amb aquests mètodes es podia endevinar que el seu objectiu no era un altre que arribar a ser professional del futbol.

Les meves experiències properes amb el futbol professional em van portar a la conclusió que el Sant Maure entrenava com un equip professional. Diuen els entesos en la matèria, que un equip es comporta a nivell competitiu segons treballa en els entrenaments i, sens dubte, això és així. “Es juga com s’entrena”.

Xavi és una persona calculadora i extremadament compromès en la seva comesa. Res s’improvisa i res no queda a l’atzar. La resta han d’aportar els jugadors i la qualitat individual dels mateixos. Però el bon ordre i la disciplina han d’estar presents en tot moment.

Quan va deixar el Sant Maure fa tres temporades, el seu objectiu era entrenar a l’equip juvenil de Divisió d’Honor del Badalona. Treball dur tot l’estiu per buscar reforços per a aquest equip i preparar la temporada. Arribarien reforços del RCD. Espanyol, el CF. Damm, etc.

Xavi estava a punt de complir el seu somni, després d’haver aprovat i aconseguit el títol Nacional d’Entrenador de Futbol. Però en una última instància, el president del Badalona ??no va saber estar a l’alçada de les circumstàncies i va signar novament a l’entrenador que mesos abans havia destituït, en un comportament poc ètic.

Amb la temporada a punt de començar, arribaria una oferta per entrenar al Juvenil del club.
CE. Manresa, que militava en la categoria Juvenil Preferent, amb l’objectiu d’aconseguir la permanència a la categoria. Per a això, s’enduria els jugadors Joshua Romero i Josep Díez, aquest últim fitxat pel Burgos CF recentment. Es van aconseguir els objectius, i l’equip Manresà mantindria la categoria.

En la passada temporada, el seu amic Josep Clotet li oferiria fer les funcions de segon entrenador al AT. Malagueño, equip filial de Màlaga CF a la segona divisió B. Es van classificar per jugar els play-off d’ascens a 2a. Divisió A, però en l’eliminatòria davant de la Universitat d’Oviedo, la sort els donaria l’esquena i no aconseguirien tan anhelat ascens.

La crida de l’Acadèmia “Mirofoot” de Casablanca {Marroc)

Un cop finalitzada la temporada amb l’AT. Malagueño. Xavi Bernal, rebria una oferta interessant. El futbol marroquí està creixent molt ràpidament. Hi destaquen dues acadèmies de molt prestigi. Entre aquestes, l’Acadèmia Mirofoot de Casablanca.

Xavi passarà a ser el Director Esportiu de la mateixa. I entre les seves obligacions, està el formar entrenadors i jugadors per a l’elit del futbol marroquí.

Així doncs, iniciarà la seva nova etapa esportiva, en els primers dies del mes de setembre.
Des d’aquestes línies, vull desitjar-li la millor de les sorts.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*