Inici Festes L’Anoia viu una revetlla de Sant Joan relativament tranquil·la

L’Anoia viu una revetlla de Sant Joan relativament tranquil·la

COMPARTIR

[Img #8239]La comarca de l’Anoia ha viscut una revetlla de Sant Joan relativament tranquil·la. Els Bombers de la Generalitat han hagut de fer 18 serveis dels 599 pels quals han estat requerits arreu del país.

Durant tota la nit, els Bombers han fet a l’Anoia dos serveis de prevenció, han sufocat vuit petits incendis en vegetació i vuit incendis més en contenidors i vehicles.

[Img #8240]La incidència més greu ha estat l’apunyalament d’un jove aquesta matinada a Igualada. Els Mossos han rebut l’avis a quarts de sis i l’han traslladat a l’Hospital d’Igualada.

Una altra incidència es va produir diumenge a la tarda, quan uns 2.500 abonats del centre d’Igualada es van quedar sense electricitat. El subministrament es va restablir en poc més d’una hora.

[Img #8237]La Flama del Canigó arriba puntual arreu

La plaça de l’Ajuntament d’Igualada es va tornar a omplir el passat diumenge, 23 de juny, per rebre la Flama del Canigó. Diferents municipis de la comarca van voler assistir també a l’arribada de la torxa i l’encesa del pebeter, per encendre tot seguit amb aquest foc les diferents fogueres de Sant Joan arreu de l’Anoia.

[Img #8238]S’hi van aplegar representants de Carme, Vallbona d’Anoia, la Torre de Claramunt, Capellades, Òdena i l’Espelt. Al seu costat, nombroses entitats i col·lectius locals d’Igualada com ara La Teixidora, els Diables Pixapòlvora o els Diables d’Igualada, entre altres, juntament amb el Club Atlètic Igualada, que posteriorment va dur la flama corrent fins a Montserrat. Tots ells es van voler sumar a aquest acte que, any rere any, aconsegueix reunir més participants.

L’alcalde de la ciutat, Marc Castells, va rebre els rellevistes que havien dut la Flama al Saló de Sessions, juntament amb d’altres regidors municipals. En acabar, una cercavila amb els gegants del Bisbalet, la Pia i el Tomeu, els Trabucaires d’Igualada i els Moixiganguers d’Igualada, va arribar fins a la Plaça de Cal Font.

La tradició de la flama es remunta al 1955, quan Francesc Pujadé, excursionista, enamorat del Canigó i vilatà d’Arles (Vallespir), inspirant-se en el poema ‘Canigó’ de Jacint Verdaguer, va tenir la iniciativa d’encendre un foc la nit de Sant Joan al cim d’aquesta muntanya i des d’allà repartir-ne la flama per totes les terres de parla catalana com a símbol d’identitat comuna. La Flama es renova cada any amb una foguera feta amb llenya procedent de diversos punts dels Països Catalans.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*