Inici Societat L’Anoia surt al carrer per defensar la democràcia

L’Anoia surt al carrer per defensar la democràcia

COMPARTIR

Milers de persones s’han concentrat aquest dimecres al vespre a Igualada, a més de concentracions a municipis com Calaf i Masquefa, per rebutjar l’actuació policial contra la Generalitat de Catalunya i el referèndum del proper 1 d’octubre.

A les 8 del vespre al voltant d’un miler de persones s’han concentrat a la Plaça de l’Ajuntament d’Igualada, poques hores després d’haver estar convocats per diferents partits i col·lectius. La regidora de l’Ajuntament d’Igualada Carme Riera i el representant comarcal de l’ANC, Josep Castelltort, han llegit un manifest que només han escoltat les persones més properes a la façana de l’Ajuntament igualadí per la manca de megafonia. Estelades, senyeres i banderes de democràcia sobresortien entre un públic format per gent de totes les edats. Un pilar improvisat ha despertat els aplaudiments de la plaça, que ha cantat l’himne dels Segadors i ha reclamat votar i la independència amb diferents càntics.

I a mesura que s’ha buidat la plaça s’ha omplert la Rambla Sant Isidre a l’alçada del Casal Popular El Foment. L’empaperada popular que havia convocat feia deies havia guanyat molts voluntaris després de l’ofensiva de l’Estat. Així, centenars de persones, distribuïdes en una quinzena de grups, han omplert Igualada, Montbui, Òdena i Vilanova del Camí de pancartes i cartells cridant a la participació al referèndum de l’1 d’octubre. Gent gran, famílies amb nens i persones de totes les edats s’han escampat per la Conca d’Òdena, omplint parets, fanals i senyals amb cartells.

L’empaperada va repartir cartells a tota la Conca d’Òdena, incloent la caserna de la Policia Nacional a Igualada. Cedida
COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*