Inici Societat L’Anoia surt al carrer contra la violència masclista

L’Anoia surt al carrer contra la violència masclista

COMPARTIR

Els col·lectius feministes van sortir al carrer el passat diumenge per recordar les dones i els infants morts per la violència masclista i per reclamar prou impunitat davant de la desigualtat, els abusos, les violacions i els assassinats de gènere, és a dir, contra les dones pel fet de ser dones.

La diada del 25N, Dia Internacional per a l’eradicació de les violències masclistes, es va iniciar a les 12 del migdia amb una performance a la plaça de l’Ajuntament d’Igualada, en homenatge a les dones que han mort a conseqüència de la violència masclista.

Amb la participació de tothom, es van dibuixar nombroses siluetes amb guixos al terra. Cada una d’elles, en representació d’una dona o infant assassinat, sobre de les quals es va col·locar un cartell amb el nom, cognom i edat de les víctimes d’aquest 2018.

Seguidament es va llegir el manifest unitari davant de la porta de l’Ajuntament, on també es va exposar el testimoni d’algunes dones del territori en procés de recuperació d’una situació de violència masclista, com a prova que la sortida és possible. I per acabar, tothom va dipositar flors sobre les siluetes, en senyal de record, afecte i sororitat femenina.

La Diada de la Coordinadora Feminista va continuar a les 7 de la tarda amb una marxa nocturna de torxes des dels jutjats d’Igualada, per denunciar “una justícia que funciona, treballa i executa en nom del sistema patriarcal i per tant, és còmplice de la impunitat de la violència masclista, en totes les seves manifestacions”, segons van denunciar amb la lectura del manifest.

Altres municipis com Piera també van celebrar concentracions en una jornada que també va viure activitats de sensibilització de la mà de la Mancomunitat de la Conca d’Òdena.

FER UN COMENTARI

*