Inici Destacats L’Anoia s’omple de música per Santa Cecília

L’Anoia s’omple de música per Santa Cecília

COMPARTIR

Aquest dimecres, 22 de novembre, està marcat al santoral per ser el dia de la patrona dels músics, Santa Cecília. Escoles i espais públics s’omplen de música al llarg d’aquests dies per reivindicar aquesta expressió artística.

Música per la ciutat, a Igualada

L’Escola Municipal de Música d’Igualada i per diferents llocs de la ciutat organitza les activitats anomenades genèricament Música per la ciutat (classes obertes i Concerts d’alumnes de l’ECMMI. A càrrec de grups de cant coral, conjunts instrumentals i d’alumnes d’instrument de l’ECMMI amb motiu de la diada de Santa Cecília, fins aquest divendres 24 de novembre, de 18:00 a 21:00.

També a Igualada, dijous (19:30) es farà un concert de l’Orquestra Simfònica de l’Escola/Conservatori Municipal de Música d’Igualada, dirigida per Carles Pertegaz i on col·laboraran els professors Miquel Córdoba, Marta Riba i Romain Boyer. Interpretaran el primer moviment de la Simfonia en Si bemoll Major op. 18 de J.C.Bach i el primer moviment de la famosa Simfonia d’A. Dvorák, la simfonia núm. 9 en mi menor,op. 95: Simfonia del Nou Món.
Lloc: Auditori de l’Escola/Conservatori Municipal de Música d’Igualada
Preu: gratuït
Ho organitza: Escola/Conservatori Municipal de Música d’Igualada

L’Aula de Música de Piera commemora Santa Cecília

Aquesta setmana, l’Aula Municipal de Música Maria Escolà i Cases commemora la diada de Santa Cecília, patrona dels músics, amb tot un seguit de propostes. Aquest matí, alumnes de primària s’han apropat al Teatre Foment de Piera per gaudir d’un espectacle pedagògic anomenat metàl·licaMENT que girava al voltant de la música que es pot fer amb objectes de metall. La iniciativa ha anat a càrrec dels professors de l’aula Aleix Colom, Daniel Morales i Juanma Pintor, i es repetirà per a la resta de centres educatius els dies 23 i 24 de novembre.

D’altra banda, els dies 27, 28 i 29 de novembre els alumnes de 3r d’ESO participaran en un taller de basquetbeat que preparen docents de l’Aula de Música.

Més enllà de les activitats organitzades de forma conjunta amb els centres educatius de la vila, el dia 24 de novembre, a les 19.30 hores, l’auditori de Ca la Mestra acollirà un concert pedagògic de guitarra clàssica de la mà de l’exalumne de l’Aula Municipal de Música Miquel del Pozo. Aquesta serà una activitat comentada pel professor de guitarra Juanma Pintor.

Intensa setmana musical a Capellades

La Setmana de la Música ha començat a Capellades amb l’orgue com a principal protagonista. Primer dissabte al matí es va fer un taller de descoberta per als alumnes de piano de l’Escola de Música.

Diumenge al migdia, prop de 200 persones van poder gaudir amb “Cornucòpia, música per a gralla i orgue” amb Jordi Mestres a la gralla i Jonatan Carbó a l’orgue.

L’originalitat de la combinació proposada va sorprendre i agradar el nombrós públic assistent. A més, el concert va incloure l’estrena a Capellades de Cornucòpia, obra original del compositor capelladí Àlex Cassanyes, qui va fer-ne la presentació.

Dilluns al matí l’orgue encara ha estat l’element més destacat. Les tres classes de sisè de la vila han anat passant per un taller on el mateix Jonatan Carbó els ha anat explicant els secrets de l’orgue, des de de la seva creació fins a la seva sonoritat, passant per la història i acabant amb la interpretació d’una peça.

Després de la bona acollida d’aquesta proposta, la setmana de la música continua dilluns amb el 31è. Audiciona’t organitzat des de l’Escola de Música de Capellades. Tocaran en directe un duet de flautes format per Frederic Prat i Carla Sabaté, amb l’acompanyament al piano de la Montse Sabater.

Aquesta setmana encara quedarà per viure el Concert de Santa Cecília amb els alumnes de l’Escola de Música dels grups instrumentals Crescendo i Happy Band.

Finalment, dissabte a les 7 a Paper de Música hi haurà el concert “20 anys després”, amb Enrique Begaría al piano.

Concert de Santa Cecília a Capellades

Dissabte 25 de novembre de 2017, a les 20:45h a la Capella del Santíssim de l’Església Santa Maria de Capellades.

 

Un any més la Coral Noves Veus de Capellades organitza el tradicional concert de Santa Cecilia a Capellades des de l’any 1977. Enguany la coral convidada és l’Orfeó Renaixença de Mollerussa.

El concert l’iniciarà la Coral Noves Veus de Capellades, a continuació l’Orfeó Renaixença interpretarà un repertori variat, amb musica popular catalana i d’altres indrets, de havaneres, de Nadal i de rock Català.

Finalment les dues corals interpretaran dos cants de cant comú.

FER UN COMENTARI

*