Inici Societat L’Anoia se suma a la vaga general del 3-O

L’Anoia se suma a la vaga general del 3-O

COMPARTIR

Després de les concentracions d’aquest dilluns al migdia, empreses, entitats i institucions de l’Anoia ja han anunciat que se sumaran a l’aturada general de país convocada per la ‘Taula per la Democràcia’ -que aplega desenes d’entitats i col·lectius del país- per aquest dimarts 3-O per protestar contra l’actuació de les forces de seguretat en el referèndum de l’1-O i «fer una crida al conjunt de forces polítiques i socials de l’Estat Espanyol i d’Europa per a què facin tot allò que sigui necessari per garantir els drets fonamentals i les llibertats de la ciutadania de Catalunya». A més de mobilitzacions durant el dia, s’ha convocat una concentració a les 18:00 a davant dels ajuntaments.

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha dictat els serveis mínims per a garantir l’atenció en sectors com hospitals i altres centres sanitaris, serveis funeraris, centres docents públics i privats no universitaris i llars d’infants. També en cas del transport públic. Per exemple, en el cas de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) es mantindrà un 25% del servei només en les franges d’hores punta (de 6h30 a 9h30 i de 17h a 20h).

Entre els que se sumen a l’aturada també hi ha molts dels ajuntaments de la comarca. En el cas d’Igualada, demà romandran tancats tots els edificis administratius de l’Ajuntament, els centres cívics, les instal·lacions esportives, les escoles municipals d’Arts i de Música, el teatre municipal i el museu i se suspendran tots els serveis municipals i la vigilància de zona blava. Es mantindrà, però, l’activitat de la Policia Local i hi haurà serveis mínims al bus urbà, als cementiris, al Banc de Queviures, a les escoles bressol i a l’emissora Ràdio Igualada. El registre d’entrada s’efectuarà excepcionalment a l’edifici del 092 i el mercat municipal obrirà, però l’activitat de les parades i establiments dependrà dels seus titulars. Altres com el de Calaf informen que no hi haurà cap servei mínim municipal.

Pel que fa les empreses, la Unió Empresarial de l’Anoia -que forma part de la Taula per la Democràcia- dona suport a l’aturada de país. Des de la patronal anoienca recorden, però, que «aquesta convocatòria no és una vaga general, ni un tancament de patronal, i en aquest cas, la decisió sobre la seva participació en l’aturada de país i mobilitzacions, correspondrà als representants de cada empresa i els seus treballadors».

Una de les entitats que ja ha anunciat que secundarà la vaga és Àuria Grup, que explica en un comunicat que «fidel als seus valors i al compromís amb un model d’empresa d’economia social i cooperativa, no pot quedar al marge dels debats profunds que viu el nostre país. Tenim dret a decidir el nostre futur, tenim dret a la llibertat i volem viure en pau».

En el sector del comerç, l’entitat Igualada Comerç també ha condemnat la repressió i ha recomanat als establiments associats que segueixin l’aturada.

Entitats esportives i culturals de l’Anoia ja han anunciat també la suspensió de les seves activitats previstes per aquest dimarts.

COMPARTIR

3 COMENTARIS

  1. Dispenseu, però no tots els pobles de l’Anoia se sumen al 3-O
    Tinc entés que, per exemple l’Ajuntament d’Odena no hi està d’acord i ben lliures son de fer-ho, clar.
    Sols ho indico perquè el titular pot portar a idees equivocades.

  2. L’aturada general no és vaga general. Està promoguda per la Taula per la Democràcia, que es va crear el dia que van arribar les forces policials, el dimarts 19, a instàncies de CCOO, Omnium, ANC, UGT, Sindicat de Pagesos, etc. La vaga és un instrument de lluita laboral i no correspon en la protesta per les nostres llibertats civils i socials. No crec que els treballadors hagin de ser només els qui defensin els nostres drets, hi han d’anar les empreses, jubilats, autònoms, pagesos, associacions, etc.

    • Els sindicats CGT, IAC, COS, i Intersindicat CSC van fer un pre-avís de vaga general el 23 de setembre, per si es necessitava una convocatòria de vaga general. Avui els treballadors i treballadores que els seus empresaris no s’adhereixen a l’aturada general hi poden ser gràcies a aquesta convocatòria de vaga. UGT i CCOO no han convocat. Quedi clar.

FER UN COMENTARI

*