Inici Societat L’Anoia se suma al Gran Recapte d’Aliments

L’Anoia se suma al Gran Recapte d’Aliments

COMPARTIR

Aquest divendres i dissabte arriba el Gran Recapte d’Aliments a Catalunya, una campanya impulsada per la Fundació Banc dels Aliments que pretén recollir aliments bàsics per aconseguir que les persones més necessitades del nostre entorn rebin ajuda. El Gran Recapte és possible gràcies a la col·laboració desinteressada de milers de ciutadans que hi participen bé aportant queviures, bé dedicant el seu temps com a voluntaris del Banc dels Aliments.

Es calcula que actualment, un 20% de la població viu en situació de pobresa a Catalunya. Enric Esquer, responsable de la Fundació Banc dels Aliments a la comarca, explica que la situació actual a l’Anoia no ha variat massa respecte a la de l’any passat. Tot i així, diu Esquer, les xifres són quelcom superficial perquè hi ha persones o famílies necessitades que -per normativa- no poden rebre les ajudes alimentàries però que igualment estan necessitades. Es tracta, per exemple, de famílies que tenen un contracte laboral, amb independència de les hores que tingui contractades o la percepció econòmica que estigui rebent.

Enric Esquer explica que el que ha variat és el perfil de les persones necessitades. Són bàsicament gent que viu sola, gent gran i recentment també, famílies properes a la classe mitja.

Pel que fa a l’Anoia, Esquer, ha explicat que també hi ha diferències destacables entre poblacions grans i petites. Assegura que la xifra de persones necessitades augmenta a les poblacions que registren un major índex d’atur, com per exemple Vilanova, Montbui o Masquefa. Mentre que les poblacions més petites, explica Esquer, són més autosuficients i es poden autoorganitzar.

Hi haurà punts de recollida a molts supermercats de la comarca, que es poden consultar a la pàgina web del Gran Recapte, on també es poden inscriure els voluntaris. Als punts de recollida hi haurà voluntaris del Gran recapte, degudament identificats, que explicaran a la ciutadania quins productes es poden aportar i els oferiran una bossa per dipositar-los. Es demana bàsicament aliments envasats amb llarga caducitat. Conserves de peix: com tonyina o sardines; vegetals com carxofes, mongetes, espàrrecs; llegums, oli i  llet. Però en aquest cas, caldrà parar especial atenció a la data de caducitat, perquè aquests aliments han de durar com a mínim tres mesos.

A Calaf, carretó solidari

Aquest divendres i dissabte, Calaf acull una nova edició de la campanya ‘Carretó Solidari’, iniciativa que impulsa Càritas juntament amb els serveis socials de l’Ajuntament per recollir menjar per al Banc d’aliments de Calaf. Els establiments col·laboradors són el Supermercat Ca la Florentina, el Supermercat Condis Carnisseria Adoració, el Supermercat Prat, el Supermercat Super-T i la Carnisseria Islàmica. Aquests establiments posaran un carretó a l’entrada perquè la gent hi dipositi els aliments.

Cal recordar que han de ser productes que no es facin malbé o bé productes frescos que no necessitin refrigeració, com ara fruita. Tots els aliments recollits aniran al Banc d’Aliments de Calaf que gestiona Càritas i que ajuda setmanalment a moltes famílies del municipi. L’any passat es van recollir gairebé 1.000 Kg de productes alimentaris.

FER UN COMENTARI

*