Inici Societat L’Anoia se suma a la cadena feminista

L’Anoia se suma a la cadena feminista

COMPARTIR

El passat diumenge 22 de novembre, a diverses ciutats d’arreu, s’han dut a terme sengles Cadenes Feministes en el marc dels actes commemoratius del 25-N com a Dia Internacional per la erradicació de la violència vers les dones.

El confinament municipal no ha permès participar en iniciatives d’àmbit general, però les dones anoienques han volgut fer-ne una rèplica en aquells indrets on ha estat possible.

Així, a Igualada, una cinquantena de dones es concentraven a la Rambla, amb les seves pancartes i missatges, aixecaven la veu al crit d'”ens volem juntes, lliures i vives”. Davant l’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui també s‘hi aplegaven desenes de dones formant la seva cadena feminista; i a Piera, al Parc del Gall Mullat, les dones d’aquesta vila formaren la seva cadena en una espectacular performance.

En acabar s’ha llegit el manifest on es denuncia l’impacte de la Covid-19 en les dones i les seves realitats, “perquè la Covid-19 impacta en una crisi sistèmica i en la manipulació de l’extrema dreta”.

Però també reclama acabar amb la Justícia Patriarcal, reclamant canvis estructurals claus per a la prevenció, l’atenció i la recuperació de tota mena de violències masclistes que suposen riscos afegits al de la pandèmia per a la salut mental i física, apostant per unes polítiques que posin la vida al centre i amb l’assignació pressupostària suficient per tal de que les puguin garantir.

Per aquest dimecres 25 de novembre està prevista una concentració, amb performance i lectura de manifest, a les 18 hores a la Plaça de l’Ajuntament d’Igualada.

FER UN COMENTARI

*