Inici Societat L’Anoia se suma a la vaga de l’ensenyament públic contra les retallades...

L’Anoia se suma a la vaga de l’ensenyament públic contra les retallades i la LOMCE

COMPARTIR

[Img #7035]La Plataforma per una Escola Pública i de Qualitat de l’Anoia s’ha adherit a la vaga d’aquest dijous 9 de maig en defensa de l’ensenyament públic contra les retallades i la LOMCE. L’acte central de la vaga a Igualada serà a una concentració a la plaça de Cal Font a les 7 de la tarda. A altres municipis també es faran actes reivindicatius al llarg del dia, com és el cas de Montbui, on es farà una cassolada a les 12 del migdia.

Contra les polítiques d’austeritat i les retallades i contra la reforma educativa que planteja el ministre Wert. Amb aquests arguments, els sindicats de l’àmbit de l’ensenyament fan una crida als diferents nivells d’ensenyament, de les escoles bressol a les universitats, perquè se sumin a una nova jornada de vaga aquest dijous. Així es vol demostrar a l’administració l’oposició de docents, pares i mares, i alumnes a les polítiques dutes a termes fins ara per la Generalitat i el Ministeri d’Educació i denuncien que les mesures han afectat la qualitat de l’ensenyament, dificultant la lluita contra el fracàs escolar, i han empitjorat les condicions dels professionals amb un gir cap a la privatització.

Les retallades que ha patit el sector públic en general i el sector de l’ensenyament en particular, l’aplicació de la LEC i la reforma educativa que ha plantejat al ministre Wert faran tornar a sortir al carrer docents, pares, mares i professionals del sector de l’educació que mostraran el seu malestar amb les mesures aplicades per l’administració. La convocatòria de vaga, a nivell estatal, ha comptat amb l’adhesió dels sindicats UGT, CCOO, USTEC-STES i CGT, i el Marc Unitari de la Comunitat Educativa, que confia en què se’n faci seguiment. Les concentracions i manifestacions estan convocades a diferents ciutats de l’Estat.

Les rebaixes salarials, la pèrdua de llocs de treball, l’increment dels horaris lectius, l’augment de les ràtios a les classes i la no cobertura total de les substitucions dels mestres de baixa que ha suposat acomiadaments de personal interí, han afectat, segons els sindicats, la qualitat de l’ensenyament a Catalunya, en detriment dels alumnes i en detriment de les condicions de treball dels docents i professionals.

Els sindicats també sumen a la lluita el decret de plantilles que està elaborant el Departament d’Ensenyament i que preveu donar més poder als directors de centre, amb més autonomia per escollir una part de l’equip docent que l’acompanya. Els sindicats denuncien també que aquest decret acabarà amb la »democràcia als centres» i amb la provisió de llocs de treball de manera »objectiva i transparent» ja que els directors podran fins i tot escollir part del personal substitut.

La vaga d’aquest 9 de maig completa la setmana de protesta que molts centres van seguir entre el 22 i el 28 d’abril, i que va comptar amb un Sant Jordi reivindicatiu i una sèrie de tancades als centres que amb xerrades, tallers, projeccions de documental i altres activitats, es va voler conscienciar alumnes i famílies de les conseqüències de les retallades al sector.

0-3 se suma a la vaga

Els treballadors i les famílies amb infants escolaritzats a les escoles bressol públiques, que també han patit retallades als darrers temps per part dels Ajuntaments que les gestionen i de la rebaixa de subvencions de la Generalitat, se sumen a la protesta del sector de l’Ensenyament en general.

Serveis mínims a les escoles

Els centres d’Infantil i Primària hauran de garantir aquest 9 de maig, la presència d’un docent per a cada quatre grups, així com una persona de l’equip directiu per cada centre, ja sigui el director, el coordinador pedagògic, la cap d’estudis o el secretari, i un auxiliar administratiu. A més, per garantir la seguretat en l’horari de menjador, cal un terç del personal, la mateixa proporció requerida a les llars d’infants.

Els serveis mínims decretats per la Generalitat estableixen que si és possible, els prestin preferentment el personal que no exerceixi el dret de vaga, si n’hi ha. Amb els serveis mínims, la Generalitat preveu poder garantir el dret del treball a pares i mares que no tinguin una alternativa per a la cura i vigilància dels seus fills, i a la vegada, garantir la seguretat dels nens i nenes menors de 12 anys que acudeixin als centres.

Els professionals docents i no docents de tots els centres educatius de Catalunya, inclosa la universitat, estan cridats a la vaga aquest dimarts per mostrar el rebuig unitari i frontal a les retallades en educació que s’han aplicat tant des del departament d’Ensenyament com dels del ministeri d’Educació, que segons els sindicats, empitjoren les condicions del personal docent i no docent dels centres escolars, i representen un pas enrere en la qualitat de l’educació.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*