Inici Societat L’Anoia reivindica l’orgull LGTBI

L’Anoia reivindica l’orgull LGTBI

COMPARTIR

Aquest divendres 28 de juny es commemora el Dia Internacional de l’alliberament i orgull LGTBI. A la façana de molts ajuntaments de l’Anoia oneja la bandera irisada en reconeixement al col·lectiu i per commemorar, reivindicar  i reconèixer tant la diversitat en l’orientació afectiva i sexual així com en la identitat i expressió de gènere.

La bandera irisada també oneja a Can Muscons, seu de l’Espai Jove de Vilanova del Camí que aquest mes de juny acull un seguit d’activitats en motiu de la celebració del 50è aniversari del  Dia de l’Orgull. Entre les activitats programades, es pot visitar fins a finals de mes, una exposició sobre el Dia de l’Orgull on, els i les joves, poden descobrir l’origen d’aquesta celebració, algunes curiositats i també diferents propostes per explorar en aquest àmbit com pel·lícules, sèries, youtubers de referència, o llibres entre altres.

En aquesta data es commemoren els fets del 28 de juny de 1969 a la ciutat de Nova York, coneguda com la revolta Stonewall, on per primera vegada es va denunciar la vulneració de drets i la repressió social contra les persones LGTBI.

Calaf reivindica els drets del col·lectiu LGTBI

Calaf ha expressat el seu compromís pel respecte als drets de les persones LGTBI i la tolerància zero a la discriminació amb un acte que va tenir lloc el passat dimecres 26 de juny a la plaça Ravalet.

A les 18.30h diferents persones d’aquest col·lectiu i les seves famílies van realitzar una taula rodona on van poder compartir i debatran primera persona sobre algunes de les seves vivències, necessitats, preocupacions i reivindicacions. En acabar, com a acció artística i de visualització, s’ha pintat un banc amb els colors de la bandera irisada, ensenya de la lluita per la igualtat del col·lectiu lgtbi.

Urgull de província a Cal Cuta

Aquest dissabte, a partir de les 23:30, Cal Cuta (Carrer Creueta, 31 d’Igualada) acollirà l’esdeveniment “Urgull de província”, amb
els DJ The Heather, De Provincia, Aborto de Rosa i Faggota Grande. Per tal de contribuir a la sostenibilitat es suggereix portar el propi got.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*