Inici Destacats L’Anoia, a punt per viure la Setmana Santa

L’Anoia, a punt per viure la Setmana Santa

COMPARTIR

Repassem l’ampli ventall d’actes de caràcter religiós amb els que diferents municipis se sumen a la celebració de la Setmana Santa. Com és tradicional, destaquen la celebració del Sant Crist d’Igualada i les processons del barri de Fàtima d’Igualada i del municipi de Masquefa

ACTES DE CULTE A IGUALADA

Dijous Sant.

Sants Oficis: la Missa de la Cena del Senyor. A les 5 de la tarda, a l’Asil del Sant Crist i a Ntra. Sra. de Fàtima. A les 6 de la tarda, a Ntra. Sra. de la Soledat i al Santuari de Ntra. Sra. de la Pietat. A 2/4 de 8 de la tarda, a Santa Maria, les Carmelites i els PP. Caputxins. A les 8 de la tarda, a la Sagrada Família i a Ntra. Sra. de Montserrat.

Confessions: Soledat de 5 a 3/4 de 6 de la tarda. Santa Maria, de 7 a 2/4 de 8 de la tarda. Sagrada Família, de 7 a 8 de la tarda.

Vetlles al Monument: Ntra. Sra. de la Soledat, de 9 a 10 del vespre. Sagrada Família, de 2/4 d’11 a 2/4 de 12 (església oberta fins a mitjanit) i PP. Caputxins, església oberta tota la nit.

Divendres Sant.

Sants Oficis: la Passió i Mort del Senyor. A les 12 del migdia, a Ntra. Sra. de la Soledat. A 2/4 de 5 de la tarda, a l’Asil del Sant Crist i a les Carmelites. A les 5 de la tarda, a Ntra. Sra. de Fàtima. A les 6 de la tarda, a Ntra. Sra. de Montserrat, Ntra. Sra. de la Pietat i PP. Caputxins. A les 7 de la tarda, Santa Maria. A 2/4 de 8 de la tarda, a la Sagrada Família.

Confessions: Soledat, d’11 a 3/4 de 12 del matí. Santa Maria, de 6 a 3/4 de 7 de la tarda. Sagrada Família, de 2/4 de 7 a 2/4 de 8 de la tarda.

Viacrucis: A les 10 del matí, a la Sagrada Família. A les 11 del matí al Roser recordant la suor de sang del Sant Crist i al claustre dels PP. Caputxins.

Dissabte Sant

Sants Oficis: Missa de Resurrecció i Vetlla Pasqual. A les 8 del vespre, a Ntra. Sra. de Fàtima. A 2/4 de 9 del vespre, a l’Asil del Sant Crist. A 2/4 de 10 del vespre, a Santa Maria. A les 10 del vespre, a la Sagrada Família, Ntra. Sra. de Montserrat, PP. Caputxins i Carmelites.

Diumenge de Pasqua

Misses en tots els temples com tots els diumenges amb les següents excepcions: missa a 2/4 de 10 del matí a les Carmelites, missa a 2/4 de 7 de la tarda a la residència P. Vilaseca i supressió de les misses de 2/4 de 9 del matí als PP. Caputxins i de les 10 del matí a Ntra. Sra. de Montserrat.

SETMANA SANTA AL BARRI DE FÀTIMA D’IGUALADA

La Parròquia de Ntra. Sra. de Fàtima i la Cofradia de Jesús Nazareno, María Santísima de los Dolores i Santo Entierro ja tenen a punt els actes de Setmana Santa al barri igualadí. El nou Hermano Mayor de la Cofradia, Tomás Marquez, afirma: “en el meu primer any, un dels meus majors desitjos és obrir la porta de la Hermandad, per poder unir de nou el sentiment i la ilusió de cada un de nosaltres. Espero que la meva joventut serveixi per seguir creixent el projecte que fa ja 26 anys, alguns valents, van decidir construir”.

Programa d’actes de les processons:

Dijous Sant, a les 9 del vespre, solemne processió pels carrers del barri amb les imatges de Jesús Nazareno i Maria Santísima de los Dolores.

Divendres Sant, a les 9 del vespre, solemne processó pels carrers del barri amb les imatges del Santo Entierro i María Santísima de los Dolores.

Diumenge de Pasqua, a les 12 del migdia, processó de Jesús Ressuscitat.

Tots els actes i celebracions s’inicien a la Quasi Parròquia de Fàtima (c/Mare de Déu de la Mercè, núm. 12 d’Igualada). Les processions aniran acompanyades per la banda de cornetes i tambors de la Cofradia i la Banda de Música d’Igualada.

XVIII Concurs fotogràfic

Un dels moments més significatius de la vida de Fàtima és la Setmana Santa i les processons que s’hi duen a terme, que són especialment suggerents per als fotògrafs de casa nostra. El Centre Cívic de Fàtima i la Confraria de Fàtima, organitzen el concurs Ritus de Passió, del qual enguany ja és la 18a. edició.

CELEBRACIONS DE SETMANA SANTA A L’ANOIA

Dijous Sant:

Sants Oficis: la Missa Cena del Senyor. A 3/4 d’1 del migdia, a Vilanova d’Espoia. A les 5 de la tarda, a la Pobla de Claramunt, Aguilar de Segarra, Piera (residència Sant Bonifaci). A les 5 de la tarda, a Bellprat. A les 6 de la tarda, a Sant Pere Sallavinera, Masquefa, Piera (Ca n’Aguilera) i al Bedorc, A 2/4 de 7 de la tarda, a Montbui (Sant Maure), Sant Martí de Sesgueioles i a la Torre de Claramunt. A les 7 de la tarda, a Òdena, Jorba, Copons i Castellfollit del Boix. A 1/4 de 8 de la tarda, a Vallbona d’Anoia. A 2/4 de 8 de la tarda, a Vilanova del Camí, Sant Martí de Tous i Piera. A les 8 de la tarda, a Montbui (poble), Prats de Rei, Calaf, Capellades i Carme. A les 9 del vespre, Hostalets de Pierola i Capellades

Viacrucis: a les 9 del vespre, pels carrers de Carme.

Divendres Sant:

Sants Oficis: la Passió i Mort del Senyor. A les 11, residència Sant Bonifaci (Piera). A 2/4 de 12 del migdia, a Calaf i a Pujalt. A 2/4 d’1 del migdia, Hostalets de Pierola. A la 1, el Bedorc. A 2/4 de 5 de la tarda, a Sant Martí de Sesgueioles i Ca n’Aguilera (Piera). A les 5 de la tarda, a Jorba, Copons, Aguilar de Segarra, Vallbona d’Anoia i Masquefa. A 2/4 de 6 de la tarda, Castellolí i Prats de Rei. A les 6 de la tarda, Piera. A 2/4 de 7 de la tarda, a Montbui (Sant Maure), Conill, Sant Martí de Tous i Vilanova d’Espoia. A les 7 de la tarda, a Òdena, la Pobla de Claramunt, Sant Pere Sallavinera, Maians i Carme. A 2/4 de 8 de la tarda, a Vilanova del Camí. A les 8 del vespre, a Montbui (poble) i Capellades. A les 5 de la tarda, a Bellprat.

Viacrucis: a les 9 del matí, a Montbui (poble), a les 10 del matí, a Prats de Rei (església) a les 11 del matí, a Òdena, la Pobla de Claramunt, Sant Martí de Tous, Montmaneu. A les 12 del migdia, a Vilanova del Camí. A les 7 de la tarda, Piera. A les 8 de la tarda, Hostalets de Pierola. A les 9 del vespre, a Prats de Rei (pels carrers del poble), Calaf, Capellades (pels carrers del poble), Sant Martí de Sesgueioles i La Llacuna.

Processó: a les 8 del vespre, sortint de l’església parroquial de Masquefa. Organitza la Cofradia del Cristo Crucificado i Nuestra Señora de los Dolores.

Dissabte Sant

Sants Oficis: Missa de Resurrecció i Vetlla Pasqual: A les 8 del vespre, a la Pobla de Claramunt. A 2/4 de 9 del vespre, a Òdena. A les 9 del vespre, Vallbona d’Anoia, Masquefa i Hostalets de Pierola. A 2/4 de 10 del vespre, a Montbui (Sant Maure) A les 10 del vespre, a Vilanova del Camí, Jorba, Calaf, la Torre de Claramunt, Capellades. A 2/4 d’11 de la nit, Sant Martí de Tous. A les 11 de la nit, la Llacuna i Piera.

FESTA DEL SANT CRIST D’IGUALADA

Dilluns de Pasqua.

A les 8 del vespre, a la Basílica de Santa Maria, Vespres Solemnes i Eucaristia presidida pel P. Josep Maria Morros Castelltort, escolapi igualadí. Acompanya musicalment el Cor de Vespres, sota la direcció d’Isidre Prat.

Dimarts del Sant Crist.

A les 11 del matí, a la Basílica de Santa Maria, Solemne Ofici presidit per Mons. Romà Casanova, bisbe de Vic, acompanyat pels sacerdots i religiosos igualadins i forans. La Schola Cantorum, dirigida perl Pol Pastor, i acompanyada a l’orgue per Josep Xaubet, tindrà cura dels cants. Dirigirà el poble, Florenci Oliva. Després de la comunió, Isidre Prat oferirà la interpretació del sonet verdaguerià “A Igualada, en el centenari del Sant Crist”. En acabar, benedicció solemne i cant dels goigs al Sant Crist.

Es lliurarà a tothom el Dimarts de Pasqua, en l’Ofici i la veneració de la Imatge, un punt de llibre. El disseny és obra de l’artista igualadí Jordi Llucià i Martí.

En sortir de l’ofici, i a la mateixa basílica, concert a càrrec del Quartet Altimira.

A 2/4 de 7 de la tarda, processó d’homenatge al Sant Crist que seguirà el següent itinerari: plaça del Bruc, carrer del Born, plaça de l’Ajuntament, carrer de l’Argent, plaça de la Creu, carrer Garcia Fossas, rambla Sant Isidre, rambla General Vives, carrer de Sant Jordi, plaça del Rei, carrer del Roser. Es modifica el recorregut de la processó: s’entrarà a la plaça de l’Ajuntament pel carrer del Born.

A la plaça de Pius XII, actuació de Bitrac Dansa amb l’escenificació reduïda de la Moixiganga Igualadina, després de la qual el poble i les banderes gremials i d’entitats precediran al Sant Crist en la seva entrada a la basílica de Santa Maria.

Acte seguit, a la Basílica, veneració de la Imatge i Eucaristia presidida pel P. Salvador Batet i Candela, cistercenc igualadí de Poblet. Els cants aniran a càrrec de la Coral de Santa Maria, amb l’acompanyament a l’orgue de Lluis Victori, organista titular de la basílica.

Es recomana per la processó, proveir-se de ciri i de fanalets per tal de no embrutar els carrers de l’itinerari. Aquests fanalets es poden adquirir a l’establiment Cereria Eugènia, al carrer de Sant Cristòfor.

Durant la processó farà l’acompanyament musical la Banda de Música d’Igualada.

 

Dijous de Pasqua, dia 20

A 2/4 de 9 del vespre, a l’església del Roser, vetlla de pregària, el dia que es commemora el 427è. aniversari del prodigi del Sant Crist d’Igualada.

Dissabte dia 24

A les 8 del vespre, a la Basílica de Santa Maria, eucaristia presidida per Mn. Eduard Flores, vicari de la basílica. Els cants aniran a càrrec de la Coral de Santa Maria, dirigida per Coni Torrents. En acabar, es retornarà processionalment la imatge a la seva capella.

FER UN COMENTARI

*