Inici Destacats L’Anoia es prepara per celebrar Sant Jordi, amb propostes d’autors de casa

L’Anoia es prepara per celebrar Sant Jordi, amb propostes d’autors de casa

COMPARTIR

Els carrers i places de la comarca de l’Anoia s’ompliran aquest dimarts, 23 d’abril, amb les tradicionals parades de llibres i roses. A Igualada i la Conca d’Òdena, la diada coincideix enguany amb la festivitat del Sant Crist. A Igualada, l’entorn de la Plaça de Cal Font tindrà un total de cinquanta-cinc parades a la via pública. D’aquestes, disset corresponen a floristeries, llibreries i autors igualadins i trenta-vuit seran de mitjans de comunicació i entitats socials, culturals, polítiques o juvenils, que també prendran part en la jornada.

A banda de la tradicional celebració a Cal Font, el mateix dimarts tindrà lloc la ja habitual Ballada de Sardanes de Sant Jordi. Serà a les 12h, anirà a càrrec de la Cobla Lluïsos de Taradell i es farà davant el monument del General Vives, al Passeig Verdaguer amb el c/ Santa Caterina. També el mateix dimarts, en el vessant més litúrgic, a partir de les 18:30h se celebrarà la processó de la festivitat del Sant Crist, recorrent el nucli antic.

Desenes de llibres d’autors anoiencs

La diada de Sant Jordi arriba, com és habitual, amb algunes obres d’autors anoiencs acabades de publicar.

Una d’aquestes es presentarà el proper dijous 25 d’abril (19:00) a la Biblioteca Central d’Igualada. Es tracta del poemari humorístic “Pessigolles” (Parnass Edicions) de Lleonard del Rio Campmajó. En la segona part del llibre s’hi inclou el divertit sainet “La botigueta de la Mercè”, una peça teatral estrenada a Can Bordis de Jorba, que va merèixer molt bon acolliment.

Una de les darreres novetats editorials anoienques és el llibre “Avi, et trauré d’aquí!” (Saldonar) del capelladí Joan Pinyol, que recull la seva lluita per treure les restes del seu avi del Valle de los Caídos. El llibre s’estructura en tres parts. En la primera, Pinyol reconstrueix el període en el que el seu avi va ser mobilitzat per l’exèrcit republicà; a la segona exposa la seva lluita administrativa i jurídica i, finalment, escriu als seus fills perquè acabin la promesa si l’autor no pot acabar treient l’avi del mausoleu franquista.

L’escriptor igualadí Oriol Solà i Prat ha publicat recentment “Si us ve de gust…”, una mostra de les narracions curtes i dels poemes en els quals ha estat treballant darrerament. El seu nou volum arriba quan es publica el llibre del 23è Premi literari Vila de Puigcerdà, titulat “La mirada de les escultures de gel i altres narracions”. El llibre agafa el nom del relat que és obra de l’escriptor igualadí, guanyador de la darrera edició del certamen.

D’altra banda, l’escriptor anoienc continua rebent reconeixements arreu dels Països Catalans, tant per obres en la modalitat de narrativa breu com en la de poesia. Així, aquest darrer mes ha vist com alguns dels seus treballs eren guardonats en diverses poblacions del Baix Llobregat, Osona, el Garraf, La Selva, el Segrià, el Barcelonès, o fins a l’illa de Mallorca.

El consultor i docent tecnològic Manel López i Seuba ha publicat el llibre “Internet de las cosas. La transformación digital de la Sociedad”, editat per Ra-Ma. Una obra de divulgació tecnològica que posa llum sobre l’impacte de les noves tecnologies a la societat i que ens ajuda a entendre i posar les bases a una revolució que està canviant, i canviarà, la forma en que es viu: la Revolució 4.0.

La tousenca Elisa Vidal presenta un nou volum de la seva sèrie de sis llibres sobre la història de les masies de Sant Martí de Tous. Aquest nou treball de recerca es titula “Tous i les seves masies 1” i recull documents trobats en diferents arxius amb l’objectiu de crear un fons que faciliti la recerca sobre el municipi.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*