Inici Destacats L’Anoia perd més d’un miler de llocs de treball entre maig i...

L’Anoia perd més d’un miler de llocs de treball entre maig i juny

COMPARTIR

El nombre d’aturats a la comarca de l’Anoia ha augmentat en 1.667 durant el confinament originat pel coronavirus, un increment que s’ha concentrat principalment als municipis de Carme, Jorba, Masquefa, Capellades i Igualada.

El nombre de treballadors afectats per ERTOs a la comarca entre el 22 de març i 30 de juny de 2020 és de 10.324, el que suposa que el 40,3% dels assalariats de l’Anoia es troben en aquesta situació. Al conjunt de la demarcació de Barcelona el total d’afectats per ERTOs suma 572.549 treballadors i a 30 de juny encara hi havia 310.221 persones en aquesta situació

Així, la crisi originada a partir del confinament arrel de la pandèmia de la Covid-19 ha deixat una petjada sense precedents en l’activitat econòmica de l’Anoia. A 30 de juny de 2020 la població ocupada de la demarcació és un -3,6% inferior a la que hi havia un any enrere, els llocs de treball s’han reduït en un -3,5%, i els aturats registrats augmenten un 30,7% fins arribar als 9.045 aturats registrats com a demandants d’ocupació a les oficines del Servei d’Ocupació de Catalunya.

Aquesta és una de les principals conclusions de l’Informe territorial de la demarcació de Barcelona, una publicació elaborada per la Diputació de Barcelona i la Cambra de Barcelona que fa balanç de l’evolució econòmica de la demarcació. I que enguany, en la seva divuitena edició, arran de la greu crisi sanitària, econòmica i social provocada per la Covid-19 ha condicionat el contingut de l’informe, retallant una part de la seva estructura sobre l’any 2019, i ampliant informació referent a l’any 2020.

Tal com apunta l’estudi, aquesta crisi no se sembla a les anteriors que s’han produït a la província de Barcelona ni arreu, ni en les seves arrels ni en l’anàlisi de les seves conseqüències, amb incerteses i nous instruments utilitzats per apaivagar-la. La crisi originada a partir del confinament arrel de la pandèmia de la Covid-19 ha deixat una petjada sense precedents en l’activitat econòmica. Segons estimacions de la Cambra de Comerç de Barcelona, el PIB del segon trimestre a Catalunya s’ha reduït un 16,3% respecte a l’anterior. Tanmateix, a mesura que avançaven les fases de desescalada del confinament fins a la nova normalitat, la contracció econòmica s’ha anat atenuant de forma intensa.

FER UN COMENTARI

*