Inici Societat L’Anoia passa dilluns a la fase 1 de la desescalada

L’Anoia passa dilluns a la fase 1 de la desescalada

COMPARTIR

La regió sanitària de la Catalunya central, en la que està inclosa la major part de la comarca de l’Anoia, passa a partir del proper dilluns 18 de maig a la fase 1 de la desescalada amb altres àrees del país com Lleida, Girona, l’Alt Penedès i el Garraf. Així ho ha anunciat aquest divendres a la tarda el ministre de Sanitat, Salvador Illa, en una roda de premsa.

Alguns municipis es queden en una fase 0 amb millores

Queden exclosos els municipis que pertanyen a la regió sanitària de Barcelona, com Cabrera d’Anoia, El Bruc i Masquefa, que es mantindran com tota l’àrea en una fase 0 amb algunes noves mesures, com que es puguin obrir botigues sense cita prèvia, la celebració de vetlles amb fins a deu persones, obrir biblioteques per a servei de préstec, museus i centres de culte amb un terç de l’aforament. També es podran començar a reactivar els serveis socials i fer tasques de desinfecció de centres educatius així com la reobertura d’instal·lacions científico-tècniques. A més, es podran obrir els centres d’alt rendiment esportiu amb mesures.

En canvi, no es podran obrir terrasses de bars ni restaurants ni fer reunions de fins a 10 persones, com preveu la fase 1. Tampoc es planteja la reobertura de gimnasos, ni es permetrà la mobilitat entre municipis sense motiu justificat. El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha insistit que continuen en fase 0.

Què es podrà fer a la fase 1?

A excepció d’aquests municipis, a la major part de l’Anoia es podrà passar a la primera fase de la desescalada, en la que s’han incorporat alguns canvis. La limitació d’obertura en establiments de fins a 400 metres quadrats continuarà vigent però es permetrà que els de major extensió puguin “delimitar espais” d’aquesta superfície màxima per poder obrir amb una limitació del 30% de l’aforament.

Com ja estava previst, en aquesta fase es permet el contacte social en grups reduïts de persones que no siguin vulnerables ni tinguin patologies prèvies. Es podran fer trobades de fins a 10 persones a domicilis particulars però també al carrer o en terrasses de bars i restaurants, que podran obrir amb un aforament del 50%.

Les persones que viuen a la mateixa casa podran viatjar juntes en cotxe i ocupar-ne totes les places. S’haurà de garantir sempre que sigui possible el teletreball i els ajuntaments podran autoritzar mercats a l’aire lliure amb limitacions. També podran obrir biblioteques i museus –amb restriccions- i els establiments turístics i hotels, sense poder utilitzar les zones comunes.

A més, es podrà viatjar a segones residències sempre que es troben a la mateixa àrea autoritzada i es mantenen les franges horaris als municipis grans.

COMPARTIR

2 COMENTARIS

  1. Y con la pandilla de descerebrados irresponsables e incivicos, que hay por ahí… dentro de poco, volveremos a la casilla de salida y esta vez sera mucho peor.

FER UN COMENTARI

*