Inici Política L’Anoia participa al primer congrés del PDECat

L’Anoia participa al primer congrés del PDECat

COMPARTIR
Els representants de la Vegueria del Penedès del PDeCAT, en una imatge d'arxiu,

Aquest cap de setmana s’ha celebrat el primer Consell Nacional del Partit Demòcrata Europeu Català (PDECat), l’antiga Convergència.

El Penedès, àmbit al qual el partit ja ha adscrit la comarca de l’Anoia, hi ha estat àmpliament representat per defensar el territori en les decisions que prengui el màxim òrgan de representació territorial i sectorial de la formació. En aquest sentit, i en paraules del president de la Federació del Penedès, Jaume Casañas: “La veu del Penedès està ben representada al Consell Nacional i en serà un element clau i rellevant al PDECAT, que volem i treballem constantment perquè sigui una eina útil del territori i pel territori. Fent sentir la nostra veu al Consell Nacional aprofundim la voluntat de millora constant del Penedès, d’una millor cohesió i competitivitat per afrontar tots els reptes que tenim per endavant”.

El PDECat es reivindica com “constructor de les majories del nou país”

La coordinadora general del Partit Demòcrata, Marta Pascal, ha afirmat en el congrés que “el Partit Demòcrata serà el gran constructor de les majories del nou país des de la centralitat política” i ha afegit que “volem eixamplar l’espai de centre i buscar complicitats per desplegar una proposta que sedueixi els ciutadans”.  La coordinadora general ha fet aquestes declaracions des del campus de la Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra, on s’ha celebrat el primer Consell Nacional de la formació.

Pascal, acompanyada del coordinador organitzatiu, David Bonvehí, ha explicat que durant la trobada s’ha escollit la Mesa del Consell Nacional, formada per nou persones que representen totes les vegueries, i una proposta de reglament “que s’haurà d’aprovar al proper Consell Nacional del mes de gener, previ procés de període d’esmenes”. El Consell Nacional ha designat també Jordi Oliveras com a nou gerent de la formació amb el 92,86% dels vots i  Miquel Nadal i Assumpció Roset com a representants de la gent gran, amb el 87,05% i el 87,50% dels vots, respectivament.

La reunió també ha servit per constituir el Comitè Nacional “un òrgan de deliberació política” ha dit Marta Pascal, que es reunirà cada primer dilluns de mes a la seu nacional del partit, i que estarà format pel president de la Generalitat,  els consellers del Govern, els presidents de les diputacions, els caps de llista al Parlament i al Congrés , caps de llista territorials i els presidents de l’ACM i l’AMI. En aquest sentit, ha explicat que “quan perdin el càrrec deixaran de ser membres del comitè”.

Sobre el règim d’incompatibilitats dels membres de la direcció, Marta Pascal ha subratllat que “s’ha fet un compliment estricte dels estatuts; des del moment en què es constitueix el Consell Nacional comença a comptar el termini i si es volen demanar, cal tenir primer un informe del Comitè de Qualitat Democràtica per determinar si aquestes incompatibilitats existeixen”. Pascal ha explicat que ara es convocarà el procés per escollir els membres d’aquest Comitè i de la Comissió Econòmica i que la seva elecció està prevista per al 14 de gener de 2017.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*