Inici Societat L’Anoia té un nou protocol per a l’abordatge de la violència masclista

L’Anoia té un nou protocol per a l’abordatge de la violència masclista

COMPARTIR

El passat dimarts 22 de novembre es va presentar al Campus Motor de Castellolí el Protocol per a l’abordatge de la violència masclista a l’Anoia.

El protocol ha estat liderat des del Consell Comarcal de l’Anoia. Carme Vilarmau Piñero, cap de l’Àrea d’Igualtat i Inclusió Social del Consell ha estat, per encàrrec de l’Institut Català de les Dones, la coordinadora de la Comissió integrada per Nati Veraguas Aguilera (SIE Catalunya Central), Mireia Prat i Aragay (Agent d’Igualtat MICOD) i Laia Rosich Solé (Consultora especialitzada de l’entitat “El Safareig”).

L’objectiu del protocol és que pugui esdevenir un recurs pràctic, que faciliti la intervenció i la pràctica professional de les persones que treballen directament amb la violència masclista i que pugui donar resposta a les necessitats detectades.

La presentació de l’acte, que va reunir més d’una seixantena de persones entre regidors/es i alcaldes/ses de diferents municipis, així com personal tècnic de diverses administracions i entitats, cossos de seguretat,  entre altres, va anar a càrrec del President del Consell Comarcal,  Xavier Boquete i Sàiz i de Francisco Guisado Santano, Delegat de l’Àrea d’Igualtat de la Mancomunitat Intermunicipal de la conca d’Òdena.  La presentació tècnica del document va anar a càrrec de Laia Rosich Solè, de l’entitat El Safareig i Carme Vilarmau Piñero, coordinadora de l’equip de treball a l’Anoia.

“Els protocols són necessaris per a explicitar i coordinar esforços necessaris que es requereixen per a gestionar situacions complexes. Però per molt ben dissenyats que estiguin, no tindran l’èxit que persegueixin sense un convenciment i dedicació dels professionals involucrats. No basta ni amb la bona voluntat, ni en aplicar-los sense mes, sinó en saber quan activar-los davant d’un  cas concret i particular. Per això exigeixen capacitats ètiques i comunicatives, i requereixen d’un entorn professional i organitzatiu que les promogui i les reconegui.”

El document, fruit del treball coordinat dels agents que formen part de la xarxa de serveis d’atenció a les persones de l’Anoia, contextualitza en el territori l’abordatge de les diferents formes de violència a partir del Protocol Marc publicat per la Generalitat. Així mateix, pren també com a punt de referència el Protocol de la Catalunya Central.

El material presentat conté informació revisada i actualitzada en relació al fenomen de la violència masclista  i s’estructura en quatre  nivells en els quals s’ha de desenvolupar les intervencions: la prevenció, la detecció, l’atenció i la recuperació.

L’acte va comptar també amb una magnífica ponència de la Sra. Begoña Roman professora en la Facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona i Secretària executiva de Ethos Ramon Llull. Doctora en filosofia per la Universitat de Barcelona (1993), el seu àmbit d’especialització és l’ètica aplicada. La ponent va exposar, a partir dels fonaments filosòfics que formen el cos teòric de l’ètica, com ha de ser la intervenció de les persones i de les institucions a les quals representen,  que ha d’estar regida per l’amor, la justícia i el respecte als drets dels altres.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*