Inici Societat L’Anoia es manté en la fase 0 de la desescalada

L’Anoia es manté en la fase 0 de la desescalada

COMPARTIR

La comarca de l’Anoia es manté des d’aquest dilluns a la fase 0 de la desescalada. Ho fa en el marc de la regió sanitària de la Catalunya Central, que no canvia de fase a l’igual que Barcelona ciutat, àrea metropolitana sud, àrea metropolitana nord, Girona i Lleida. Si que passen a la fase 1, aquest dilluns, les àrees del Camp de Tarragona, Terres de l’Ebre i el Pirineu i Aran.

Les comunitats autònomes poden revisar les dades i demanar un canvi de fase que, en qualsevol cas, es faria efectiu dilluns de la setmana vinent. A l’hora de prendre les decisions, el Ministeri de Sanitat analitza diversos sanitaris i científics que les autonomies han de complir. Per una banda, el nombre de llits d’UCI i d’aguts per cada 10.000 habitants. En el cas d’intensius, 1,5 o 2 llits per cada 10.000 habitants i, en el cas d’aguts, entre 37 i 40. Un cop es compleixen aquests criteris, se’n passen a valorar d’altres relacionats amb la transmissió de la malaltia, el que es coneix com a número de reproducció (R).

També el número total de casos confirmats per PCR en els últims set dies des de l’inici de símptomes, la incidència acumulada en els últimes set dies, el nombre de casos sospitosos de l’última setmana, el percentatge de sospitosos amb PCR realitzada així com la taxa de positivitat dels casos sospitosos.

D’altra banda, es tenen en compte els anomenats criteris de “gravetat”. Això inclou, el nombre d’hospitalitzats en els darrers set dies i el percentatge d’ocupació, el nombre de casos en UCI i la ocupació de l’última setmana així com la xifra de morts i la letalitat dels últims set dies.

Què implica la fase 1?

A la fase 1 es permet el contacte social en grups reduïts de persones que no siguin vulnerables ni tinguin patologies prèvies. Es podran fer trobades de fins a 10 persones a domicilis particulars però també al carrer o en terrasses de bars i restaurants, que podran obrir amb un aforament del 50%. En aquesta línia, l’Ajuntament d’Igualada preveu tallar al trànsit la Rambla Sant Isidre quan l’Anoia entri a la fase 1 per tal de poder ampliar l’espai de les terrasses de bars i restaurants de la zona.

Les persones que viuen a la mateixa casa podran viatjar juntes en cotxe i ocupar-ne totes les places. S’haurà de garantir sempre que sigui possible el teletreball, els comerços minoristes – de fins a 400 metres quadrats- podran obrir amb un aforament del 30% i els ajuntaments podran autoritzar mercats a l’aire lliure amb limitacions. També podran obrir biblioteques i museus –amb restriccions- i els establiments turístics i hotels, sense poder utilitzar les zones comunes.

COMPARTIR

5 COMENTARIS

FER UN COMENTARI

*