Inici Societat L’Anoia escalfa motors per la vaga del 8 de març

L’Anoia escalfa motors per la vaga del 8 de març

COMPARTIR

La Plataforma Feminista de l’Anoia ha convocat una jornada pel pròxim dissabte 24 de febrer. El doble objectiu de la trobada és fer d’altaveu de les mobilitzacions que es preparen de cara a la vaga feminista del 8 de març i repassar el camí realitzat des de la creació de la plataforma. L’activitat es desenvoluparà al llarg del matí, al local social de La Cooperadora, i acabarà amb un dinar.

El programa de la jornada arrenca a dos quarts d’onze del matí, amb una xerrada oberta (i mixta) per compartir informacions i reflexions entorn de l’origen, motivació i organització de la vaga feminista, convocada pel pròxim 8 de març. És prevista la participació de representants de col·lectius feministes i també sindicals que estan fent difusió i seguiment de la vaga.

A continuació, cap a dos quarts d’una, començarà la segona part de la trobada: l’assemblea de la Plataforma Feminista de l’Anoia. Vol ser una reunió informativa i constructiva per valorar el recorregut fet com a plataforma. També vol esdevenir un espai de trobada, acolliment i organització per afrontar futures accions entre les dones que vulguin formar-ne part més activa.

La Plataforma Feminista de l’Anoia es va crear el novembre de l’any 2016 després de la mobilització de rebuig, indignació i denúncia del segrest a Igualada i posterior violació d’una dona. La resposta espontània va posar de manifest la preocupació i voluntat de fer front comú contra la violència masclista. “Ens preocupa que es posi l’accent únicament en exigir processos de revisió del sistema penitenciari quan s’oblida que cal deconstruir el patriarcat” afirmaven en un manifest.

Des d’aleshores han organitzat altres accions de denúncia per exigir, tant a nivell local, autonòmic i estatal, més mesures legislatives per a la prevenció i eradicació de les causes que generen la violència masclista. Ho han fet sobretot entorn de les dates del 25 de novembre i 8 de març. I el pròxim dissabte, esperen que serveixi per donar un nou impuls a la plataforma.

La matinal acabarà amb un dinar. Per a informació i reserves cal enviar missatge al correu: plataformafeministaanoia@gmail.com El preu és de 10€.

Aturada de dues hores

Els sindicats UGT i CCOO han formalitzat aquest dimarts la convocatòria de vaga general de dues hores del proper 8 de març, dia de la Dona, per combatre la desigualtat laboral entre homes i dones. Les dues grans centrals sindicals espanyoles ja van registrar aquest dilluns la convocatòria a nivell estatal.

Sota el lema «Ens plantem», els sindicats criden a la mobilització contra la “la bretxa salarial, la precarietat laboral i les violències masclistes”.

L’aturada serà de dues hores en cadascun dels torns de treball. Per a les jornades partides i continuades en torn de matí, la vaga es farà des les 11:30 hores a les 13:30 hores; per a les jornades continuades en torn de tarda, la convocatòria començarà a les 16:00 hores i acabarà a les 18:00 hores. A les jornades continuades en torn de nit, la mobilització s’efectuarà durant les dues primeres hores del torn nocturn que s’iniciïn en la jornada del dia 8.

La vaga, a debat al ple de l’Ajuntament d’Igualada

Decidim Igualada no aconsegueix l’acord de l’Ajuntament per tirar endavant una moció presentada conjuntament amb la CUP per adherir-se a la Vaga.

La moció per la Vaga Feminista va ser rebutjada pels vots en contra de PDeCAT i PP. A més de Decidim i CUP que presentaven la moció, van votar a favor ERC i PSC.

Els acords que proposava la moció eren, en primer lloc, donar suport a la proposta de Vaga Feminista tot facilitant la informació per a que les treballadores puguin adherir-se a la vaga, promovent les aturades a les treballadores que vulguin parar, així com fent una aturada davant del centre de treball en la que prenguin la veu les dones.

En segon lloc, utilitzar tots els mitjans a l’abast de l’ajuntament per tal de fer difusió de la vaga i les seves reivindicacions. I, finalment, impulsar un grup de treball amb la participació dels grups polítics i les entitats feministes del municipi per generar un entorn de discussió que permeti articular accions conjuntes basades en les reivindicacions de la vaga.

Decidim i CUP es van fer ressò de la moció de la Comissió 8 Març que convoca la vaga i que explica que és una vaga que va més enllà del que s’identifica com aturada laboral perquè la participació de les dones és nuclear en totes les esferes de la vida, i la vaga ha d’assolir també altres treballs i espais: el de les cures, el consum, la vida estudiantil i associativa.

Per això conclou que “el 8M pararem el nostre consum, el treball domèstic i les cures, el treball remunerat i els nostres estudis, per demostrar que sense nosaltres no es produeix, i sense nosaltres no es reprodueix”.

FER UN COMENTARI

*