Inici Societat L’Anoia, contra la violència masclista

L’Anoia, contra la violència masclista

COMPARTIR

La comarca de l’Anoia se suma aquest divendres, 25 de novembre, a la commemoració del Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència contra les Dones.

L’acte central, a Igualada, canvia de format per enfocar-se als infants. Així, aquest divendres a les 17:30, a la plaça de l’Ajuntament d’Igualada, sessió de contes de sensibilització contra la violència masclista, a càrrec de Mònica Torra. A continuació, a la mateixa plaça, taller de fer volar els desitjos, a càrrec d’Anima’ns. Cada infant podrà escriure el seu desig per eliminar la violència contra les dones.

Finalment, es farà lectura del Manifest del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones i enlairament de globus amb els desitjos.

El mateix divendres, a les 19.30 h, al saló de sessions de l’Ajuntament d’Òdena, sinopsis dels documentals “Buits” i “Ferides”: reflexionem sobre la violència de gènere. “Ferides”, amb
el suport de l’Institut Català de les Dones, dóna veu a dones que han patit maltractaments, i “Buits”, amb el suport de l’Obra Social La Caixa, l’ajuntament de Barcelona i l’Institut Català de les Dones, presenta el testimoni d’homes agressors en procés de rehabilitació.

A les 20:00, i organitzada per moviments de l’esquerra alternativa, sortirà des de l’Ateneu Igualadí una marxa de torxes contra la violència masclista

El dissabte 26, a les 18 h, al saló de plens de l’Ajuntament d’Òdena, taller de risoteràpia, amb la Companyia de teatre Abril. Organitza: Fòrum de Dones d’Òdena.

A la resta de la comarca també es celebren diferents activitats que detallem:

Piera

Aquest divendres a les 19:00, a la plaça Jove, lectura del manifest amb intervenció musical de l’Escola de Música Maria Escolà i Cases de Piera.

A les 19.15 h, a l’Espai d’Entitats, xerrada: “L’alienació de la dona”, a càrrec de Ramon Rius i Estrada, professor de filosofia.

Capellades

Els actes continuen aquest dissabte, a les 11:00, amb la instal·lació de l’obra “Zapatos Rojos” a la Plaça de Catalunya. Art públic d’Elina Chauvet i lectura del manifest del 25N.

Copons

Diumenge, a les 11 h, a la Sala Polivalent de Copons, inauguració de l’exposició fotogràfica: “Planta’t contra la violència de gènere”.

A les 11.30 h, taller sobre microviolències quotidianes amb la presència de Gemma Torra i Bertran.

A les 13.00 h, activitat de cloenda: “Un arbre lliure de violència”.

A les 13.30 h, pica-pica

Calaf

Amb el lema “Deixa la teva empremta!” tothom qui vulgui podrà participar en el mural participatiu que s’ubicarà a l’exterior de l’edifici consistorial de Calaf, entre les 10 del matí i les 12 del migdia d’aquest divendres. En aquesta hora es durà a terme la concentració i la lectura del manifest institucional.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*