Inici Destacats L’Anoia compleix un any en una Vegueria Penedès sense òrgans de govern

L’Anoia compleix un any en una Vegueria Penedès sense òrgans de govern

COMPARTIR
Alcaldes i representants de les comarques del Penedès, el 8 de març de 2017 al Parlament.

El 8 de febrer del 2017, el Parlament de Catalunya reconeixia l’Àmbit del Penedès com la vuitena Vegueria de Catalunya incorporant bona part de l’Anoia -a excepció de l’Alta Segarra- al nou àmbit. Un any després i a diferència d’altres àmbits territorials, el Penedès no té ni delegat del govern ni delegacions territorials dels diferents serveis de la Generalitat. Aquestes passes no es van fer després de l’aprovació i finalment el Penedès ha quedat sense desplegar per la intervenció de la Generalitat a través de l’article 155 i la dissolució de l’anterior govern.

Des del PDeCAT del Penedès volen posar en valor aquest primer aniversari i la tasca feta pels diputats del Parlament de la darrera legislatura i insten al nou govern que es constitueixi que faci el nomenament d’un Delegat del Govern al Penedès, com a la resta de les Vegueries de Catalunya.

El Penedès té un conjunt de reptes territorials en termes de mobilitat, ensenyament, sanitat, empresa i benestar social i el PDeCAT defensa que cal que hi hagi un interlocutor del govern al territori. A dia d’avui tot i tenir el reconeixement en tant que vegueria, el Penedès no té una governabilitat pròpia, i continua dividit en tres àmbits funcionals que no són el propi; el Baix Penedès (Camp de Tarragona), l’Alt Penedès i el Garraf (regió metropolitana) i l’Anoia (Catalunya Central). Per al partit, aquesta realitat impedeix una bona governança i una visió de conjunt al territori.

El territori, que ja va manifestar la seva voluntat de tenir una capitalitat compartida entre Igualada, El Vendrell, Vilafranca i Vilanova i la Geltrú, “necessita doncs un Delegat de Govern i les respectius Serveis Territorials dels Departaments de la Generalitat per tal de tenir el mateix tracte que la resta de les Vegueries del país”, segons manifesten els representants del PDeCAT al Penedès, que es posen a disposició de la societat civil i de la resta de partits “per dotar el nostre territori de totes les seves eines d’autogovern”.

El President del PDeCAT del Penedès, Jaume Casañas, demana al nou Govern de la Generalitat de Catalunya que reconegui la realitat pròpia de la Vegueria Penedès i proposi una distribució dels Serveis Territorials, repartits segons les realitats que presentin cadascuna de les quatre capitals comarcals de la Vegueria, respectant així la seva estructura territorial equilibrada i cohesionada.

FER UN COMENTARI

*