Inici Destacats L’Anoia commemora la Diada més atípica

L’Anoia commemora la Diada més atípica

COMPARTIR

Malgrat la pandèmia de la Covid-19, molts municipis de la comarca de l’Anoia commemoren amb algunes activitats la Diada Nacional de Catalunya aquest 11 de setembre. En repassem les d’alguns municipis.

Piera

A Piera, per tal d’evitar concentracions, s’insta a les entitats i a totes aquelles persones que vulguin fer una ofrena d’homenatge a
Rafael Casanova a que hi vagin al llarg del dia i en grups reduïts.

La jornada es tancarà a les 7 de la tarda, amb el tradicional concert d’havaneres amb el grup Barca de Mitjana, espectacle que s’emmarca dins el cicle Cultura Segura d’enguany. En aquesta ocasió l’aforament estarà limitat a 200 persones i l’accés al recinte, parc del Gall Mullat, serà per ordre d’arribada. S’obriran portes a les 18.30 hores i s’iniciarà el concert a les 19 hores.

Òdena 

Òdena celebrarà aquest divendres l’11 de setembre i ho farà amb un dels actes que és de més tradició odenenca any rere any, el canvi de senyera a la torre del Castell.

La Diada començarà a les deu del matí amb el canvi de senyera a la torre del castell d’Òdena amb la participació dels membres de pubillatge i el consistori. Com és tradicional, abans d’hissar-la, tots ells faran la signatura a la senyera que onejarà al cim de la torre fins al setembre de 2021. L’acte és obert a la participació de tothom.

Seguidament s’ha programat una visita guiada pel municipi odenenc per saber dels seus orígens. En Josep Vicenç Mestre guiarà i explicarà en un recorregut pel barri de la Font, St. Miquel i carretera de Manresa, «L’eixample d’Òdena, història i anècdotes». El punt de sortida serà a les 10.30 a la Torre del Castell

Finalment i per cloure la celebració de la Diada, a les dotze del migdia a la plaça Major es podrà gaudir de sardanes, una de les activitats més nostrades al nostre país que aniran a càrrec la Cobla Lluïsos de Taradell.

Tots els actes se celebraran seguint les mesures de seguretat establertes davant la Covid-19. En aquest sentit, per motius de prevenció, enguany no tindrà lloc la tradicional Festa de la Verema.

La Pobla de Claramunt

La proposta de la Pobla de Claramunt constarà d’activitats per a petits i grans. Aquest divendres a les 11 del matí, es farà l’espectacle infantil “En Rikus se’n va a la selva”, acte organitzat per Xarxa la Pobla de Claramunt, i una hora més tard, al punt del migdia, hi haurà l’acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya. Els actes es faran a la Plaça dels Països Catalans.

L’endemà dissabte dia 12, també a la plaça dels Països Catalans, hi haurà un doble concert del cantautor Cesc Freixas; l’un a les 8 del vespre i l’altre a les 10 de la nit.

Pel diumenge a les 7 de la tarda, al Teatre Gumersind Bisbal s’hi representarà l’obra “La farmaciola del malalt imaginari”, a càrrec de la Companyia Terra Teatre.

L’assistència als espectacles serà amb reserva prèvia a l’Ajuntament de la Pobla de Claramunt, telèfon 93 808 60 75.

Vallbona celebrarà la Diada amb la tradicional Pujada a Les Banderes

L’Onze de Setembre, Vallbona d’Anoia celebrarà la Diada Nacional de Catalunya centrada en una de les activitats més tradicionals del municipi, la pujada a les Banderes.

Així, la caminada a Les Banderes serà l’acte commemoratiu de la Diada a Vallbona d’Anoia. El punt de trobada serà a la plaça de la vila i la sortida començarà a les 9 del matí. Una vegada al cim es penjarà l’estalada. Seguidament es previst un esmorzar popular.

Per una millor organització i seguir les mesures de seguretat cal inscipció prèvia al 937718259. Hi ha temps fins al 9 de setembre.

Els actes de l’Onze de Setembre estan organitzats per Camí Ral i ANC Vallbona amb la col.laboració de l’Ajuntament de Vallbona.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*