Inici Economia L’Anoia aspira a fer-se un lloc en la revolució del vehicle connectat

L’Anoia aspira a fer-se un lloc en la revolució del vehicle connectat

COMPARTIR

Una quinzena d’institucions, universitats, entitats, associacions i empreses han treballat els darrers mesos en un ambiciós projecte anomenat “Anoia connected car living lab” que vol convertir la comarca en un territori de referència en la investigació del món del motor, especialment pel que fa el desenvolupament del vehicle connectat. Un canvi de paradigma que ha de revolucionar en els propers anys la indústria de l’automoció incorporant les tecnologies de la comunicació.

Anoia connected car living labEls actius que l’Anoia posa sobre la taula són especialment el circuit Parcmotor de Castellolí i les instal·lacions del Campus Motor del mateix municipi. El Campus Universitari d’Igualada, les aplicacions pel món del motor que podria tenir l’experiència de l’hospital simulat 4D Health i el futur centre sobre fabricació digital Ignius també s’incorporen com a valors per demanar a la Unió Europea un Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT).

Ara és la Generalitat la que ha de validar la sol·licitud de subvenció per a part dels 2.418.050 euros en els que estan valorades les actuacions previstes, que s’implementarien entre els anys 2017 i 2020.

Entre aquestes hi ha la formació vinculant TIC i motor, la simulació, l’equipament tecnològic del circuit i el seu entorn, la investigació en seguretat, detectar oportunitats de negoci o fomentar l’emprenedoria vinculada al sector. Tal i com es va dir ahir, el projecte ja comença a donar fruits abans d’arrencar: McLaren podria establir el Parcmotor de Castellolí com el seu banc de proves.

Els partners que impulsen el projecte són Parcmotor Castellolí, Consell Comarcal de l’Anoia, l’Ajuntament d’Igualada, l’Ajuntament de Castellolí, la Universitat Oberta de Catalunya, la Universitat Politècnica de Catalunya, la UNió Empresarial de l’Anoia, TIC Anoia, Cluster moto, el Cluster de la Indústria de l’Automoció de Catalunya, Applus Idiada, la Societat de Tècnics d’Automoció, l’escola Fast Parcmnotor, el Karting Parcmotor i l’Institut Català del Sòl.

Anoia connected car living labDesprés de la presentació, Nani Roma i el seu copilot Àlex Haro han deixat la rodera al mateix Campus Motor. L’equip disputarà el seu segon ral·li Dakar després d’assolir la sisena posició a la darrera edició.

FER UN COMENTARI

*