Inici Societat L’Anella Verda de les Guixeres d’Igualada, finalista dels Premis Catalunya Construcció

L’Anella Verda de les Guixeres d’Igualada, finalista dels Premis Catalunya Construcció

COMPARTIR

El camí mirador a les antigues Guixeres d’Igualada es troba entre les 22 candidatures finalistes dels Premis Catalunya Construcció, que convoca el Col·legi d’Aparelladors de Barcelona (CAATEEB) per reconèixer l’esforç dels equips de professionals i empresaris que, amb el seu treball, contribueixen a millorar la qualitat, la gestió, la sostenibilitat, la innovació i la seguretat de la construcció. Els Premis compten amb el suport del Consell de Col·legi d’Aparelladors de Catalunya i d’Arquinfad.

Aquest tram de l’Anella Verda d’Igualada, obert el gener de 2018, recorre les antigues guixeres de Les Comes i té una llargada d’uns 700 metres, comença a la carretera de Les Maioles i finalitza al nou mirador, amb la previsió de continuar més endavant l’adequació del camí fins arribar a Can Roca, a l’extrem nord del polígon industrial. El camí consta de dues superfícies, una de sauló i una altra de formigó luminescent, que durant el dia absorbeix la radiació solar i continua il·luminat durant dues hores un cop s’ha post el sol, permetent resseguir el seu traçat també al vespre. Al mirador, a més, es va instal·lar un marc metàl·lic de grans dimensions que permet als passejants fer-se una fotografia amb Montserrat al seu darrere. El projecte d’aquest tram de l’Anella Verda va ser elaborat per l’estudi barceloní Batlle i Roig Arquitectura.

Els diplomes i premis es lliuraran en el transcurs de La Nit de la Construcció, la festa anual oberta a tots els professionals de la construcció i al públic en general, que tindrà lloc el dia 20 de juny a l’INEFC Barcelona.

Aquest mateix tram de l’Anella Verda ja va rebre el premi al millor paisatge de l’any al World Architecture Festival 2018 celebrat a Amsterdam.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*