Inici Destacats L’ANC aplega unes 500 persones en la seva mobilització a Igualada

L’ANC aplega unes 500 persones en la seva mobilització a Igualada

COMPARTIR

Unes 500 persones, segons les dades proporcionades per l’ANC, s’han congregat aquest divendres a la tarda al Passeig Verdaguer d’Igualada per participar a la concentració de la Diada. L’acte ha arrencat a les 17.14h i ha comptat amb diversos parlaments i actuacions musicals. En principi, estava previst que la concentració anés des de la Delegació d’Hisenda fins als Jutjats de la capital de l’Anoia, però finalment l’assistència de públic ha estat menor –s’havia previst fins a 1.200 persones-. La concentració s’ha desenvolupat amb estrictes mesures de seguretat. Des de l’ANC han delimitat els diferents trams amb accessos diferenciats i controls d’aforament, i han marcat al terra els punts on s’ha de situar la gent.

Una cinquantena de voluntaris de l’ANC s’han encarregat de controlar la seguretat de la concentració. Segons ha detallat la coordinadora de l’entitat a l’Anoia, Rosa Poch, s’ha organitzat una mobilització «totalment estàtica» i ha explicat que «a cada tram hi ha vuit voluntaris que s’encarreguen de controlar les entrades». A més, a cada entrada hi ha dispensadors de gel hidroalcohòlic i es controla que tothom porti mascareta i, si cal, se’n reparteixen.

Fotos: Manel Marimon i Gomis

Poch creu que, malgrat la situació de pandèmia de la covid-19, és «imprescindible i necessari fer actes com el d’avui» i ha deixat clar que «no dubtem que la gent està preparada per fer un acte amb responsabilitat i amb totes les mesures de seguretat que la pandèmia requereix». A més, ha criticat que «segons quins sectors ens voldríem desmobilitzats, a casa i callats». «Nosaltres hem decidit sortir al carrer, sabem que el risc zero no existeix, però vetllarem perquè sigui una manifestació segura», ha apuntat.

L’ANC Anoia va organitzar un acte pensant en què podria encabir fins a 1.200 persones. Tot això, Poch ha explicat que, tenint en compte la situació sanitària, «érem conscients que assolir aquesta xifra era difícil».

Mar Martí / ACN

FER UN COMENTARI

*