Inici Llibres ‘L’amant xinès’ de Margarida Aritzeta

‘L’amant xinès’ de Margarida Aritzeta

COMPARTIR

[Img #20104]L’escriptora Margarida Aritzeta torna a la novel.la negra vint anys després de l’última obra d’aquest gènere que va publicar a principis dels noranta formant part del grup ‘Ofèlia Dracs’. I ho fa amb l’obra titulada: ‘L’amant xinès’, la primera novel.la de la sèrie de la inspectora Mina Fuster, personatge creat per al recull de relats ‘Elles també maten’, ambdues obres publicades dins de la col.lecció del’editorial ‘Llibres del delicte’, especialitzada en publicar novel.la negra en català. 

 

En aquesta història, la inspectora Fuster investiga una sèrie de crims al Camp de Tarragona relacionats amb al construcció del complex ‘BCN World’.

 

L’ARGUMENT

 

Dos captaires apareixen morts en un molí abandonat. Dies després troben el cadàver d’una dona xinesa disfressada. Crims racials? La investigació de la inspectora Mina Fuster i el seu equip de la comissaria del Camp de Tarragona apunta a un misteriós amant xinès amb qui la morta s’havia promès. Però ningú no sap res d’aquest home, que ha esborrat totes les traces de la seva presència al lloc dels fets. Un viatge de negocis a la Xina que la dona va fer, tot just abans de morir, acompanyant un grup d’empresaris i polítics relacionats amb la construcció del complex BCN World pot aportar llum en un cas on tothom amaga la seva veritable cara.

 

L’AUTORA

 

Margarida Aritzeta és escriptora i professora de Teoria de la Literatura a la Universitat Rovira i Virgili. Va començar a escriure novel.la negra per amistat amb Jaume Fuster i altres membres del grup ‘Ofèlia Dracs’, i va publicar tres primers títols a l’editorial La Magrana: ‘El correu del Trípoli’ (1990), ‘Tie Break’ (1991) i ‘El cau del llop’ (1992). Després ha publicat altres modalitats de novel.la d’intriga, com ‘El verí’ (2002), o ‘La maleta sarda’ (2010).
 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*