Inici Atletisme L’alternativa a la cursa de Sant Silvestre de Vilanova del Camí aplega...

L’alternativa a la cursa de Sant Silvestre de Vilanova del Camí aplega uns 150 participants

COMPARTIR

“Esglaonada, però concorreguda”. Així definia la cursa Sant Silvestre l’alcaldessa Noemí Trucharte al final del dia. Definició que descriu prou bé el que va donar de si la jornada en un dia assolellat i d’altes temperatures per l’època. Una cinquantena de col·lectius i prop de 150 persones d’índole molt diversa es van anar aplegant al parc fluvial  vilanoví  entre les 10:00 i les 18:30 h, per finalitzar l’any fent esport i mantenir així la tradició.

Parelles, famílies, amics amb canalla, grups d’atletes, grups de joves… Cadascú va poder triar la distància i la modalitat de la prova, per fer amb els seus. Tot plegat molt accessible,  inclusiu i de ‘petit comitè’, tal com s’havia demanat, a causa de la nova escalada de contagis per covid.

Val a dir que les hores de més afluència van ser de 10:00 a 11:00 h i de 12:00  13:00 h, al matí, amb predominança de caminaires sobre corredors. En canvi, a la tarda, de 16:00 a 17:00 i de 17:00 a 18:00 h van predominar els atletes sobre caminaires. Es va comptabilitzar una  mitjana de 10 col·lectius per hora  (llevat de les franges del migdia, a l’hora del dinar).

Entre els caminaires, el circuit més triat va ser la volta “del Lloro” de 5.300 m, que completava una volta al circuit B i tres al circuit A,  seguida de la volta “del Gall d’indi” de 3.000 m.

Entre els atletes adults, la volta “del Lloro” també va ser la més demanada del dia, seguida de la volta “de la Cabra” de 10.600 m de recorregut. Pel que fa als infants, la volta “de l’Ànec” de 1.500 m, va tenir més demandes que la “del Cargol” –de només 800 m, pensada pels més menuts de la festa.

La fita més sonada del dia la van protagonitzar Adrià Perea i Oriol Panadés que van completar un entrenament equivalent a 2 cabres, és a dir, una mitja marató, fet que els va tenir rodant pel parc fluvial durant 1h 46’.

Molts altres corredors ‘il·lustres’ varen respondre a la cita d’aquest pla V: La família Salanova-Oliva al complet, el col·lectiu dels Vilarruners, les famílies Rubio-Cervera o la família Minguet i cia, que es van presentar amb un nodrit nombre de representants de dues generacions, entre d’altres.

També hi van ser presents altres col·lectius del CAI, del CAI Popular, del Club Futbol Vilanova, del Futbol Sala Can Titó o de l’Handbol Vilanova, que van decidir acabar l’any fent esport.

En finalitzar els recorreguts, cada col·lectiu podia passar pel punt informatiu a recollir l’aigua i un obsequi nadalenc i a fer-se la foto de grup que immortalitzava el moment. El regidor d’esports Rafael Gabarri va ser present a la prova, va acompanyar a moltes famílies en la foto de grup i va fer entrega dels diplomes de reconeixement.

Esports Vilanova fa una valoració positiva de l’experiència. “No va ser el mateix” –ja ho havien anunciat-, “però almenys va ser”. Esperen, com tothom, que la covid permeti normalitzar la situació i es pugui tornar a la tradicional Sant Silvestre, en l’edició del 2022.

L’equip d’Esports agraeix la feina dels professionals de l’ajuntament, de la brigada, de protecció civil, de l’equip de monitors de Jocnet, dels professionals del so i del preventiu, així com del grup de voluntariat de l’INS Pla de les Moreres.

FER UN COMENTARI

*