Inici Destacats L’alcalde d’Igualada reclama a la Fiscalia que no obligui la Policia Local...

L’alcalde d’Igualada reclama a la Fiscalia que no obligui la Policia Local a fer tasques judicials

COMPARTIR

Aquest dilluns, 18 de setembre, l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha enviat a la Fiscalia Provincial de Barcelona un escrit demanant que es deixi sense efecte la instrucció adreçada a la Policia Local perquè efectuï tasques de policia judicial, orientades específicament a impedir la celebració del referèndum de l’1 d’Octubre.

L’Associació Catalana de Municipis (ACM) i l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) han advertit els consistoris afectats que la instrucció de Fiscalia dirigida a les policies locals suposa una contradicció de l’acord adoptat per la Comisión Nacional de Coordinación de Policía Judicial el 15 de juliol de 2015. Segons aquest acord aquestes tasques corresponen només a les forces de seguretat de l’Estat, a les policies autonòmiques i a determinades policies locals de grans municipis, però només pel que fa a faltes i delictes molt concrets i ja especificats en un conveni.

Considerant, doncs, que aquesta instrucció és irregular, que contradiu aquells acords i que obliga la Policia Local d’Igualada a fer tasques que no li corresponen, l’alcalde ha demanat formalment i per escrit que sigui suspesa en el termini de temps més breu possible. Castells considera que “la prioritat de la nostra Policia Local és vetllar per la seguretat i la bona convivència dels igualadins i no podem tolerar, doncs, que ningú imposi als agents actuacions que no són de la seva competència”.

FER UN COMENTARI

*