Inici Destacats L’alcalde d’Igualada es marca el repte d’arribar als 40.000 habitants i “liderar”...

L’alcalde d’Igualada es marca el repte d’arribar als 40.000 habitants i “liderar” les ciutats mitjanes de Catalunya

COMPARTIR

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells (PDeCAT), ha anunciat aquest dimecres en el tradicional esmorzar de Nadal amb els mitjans de comunicació que un dels seus reptes abans d’acabar la legislatura és que la ciutat arribi per primer cop a la seva història als 40.000 habitants –actualment en té 39.300-. L’assoliment d’aquesta xifra, segons Castells, aniria acompanyat d’un projecte perquè la capital de l’Anoia “lideri” les ciutats mitjanes de Catalunya, que són “les que representen un model de ciutat on s’hi viu bé, on hi ha oportunitats i on els ciutadans poden desenvolupar el seu futur”. El batlle ha anunciat que les apostes de futur d’Igualada són el coneixement, l’espai públic, la qualitat de vida i la indústria i els serveis de qualitat.

La capital de l’Anoia no ha assolit mai la xifra dels 40.000 habitants i aquest és el repte que s’ha marcat el batlle de la ciutat, Marc Castells, abans de finalitzar la legislatura, al 2019. A més llarg termini, ha assegurat el batlle, la fita seria aconseguir els 50.000 habitants. L’assoliment d’aquesta xifra anirà acompanyada, segons Castells, de diversos projectes relacionats amb els àmbits del coneixement, l’espai públic, la qualitat de vida i la indústria i els serveis de qualitat.

En l’àmbit del coneixement, Castells ha posat en valor l’aposta universitària que ha fet la ciutat en els darrers anys amb la creació del Campus Universitari d’Igualada i l’aliança amb la Universitat de Lleida. De fet, Igualada ha passat de tenir 150 estudiants universitaris el 2011 als 500 actuals. Un dels projectes de futur més immediats serà la construcció d’una residència universitària, que s’instal·larà al costat del futur Campus de Salut, i tindrà capacitat per a una seixantena de places. Castells ha explicat que l’objectiu és que el primer trimestre del 2018 es publiqui el plec de clàusules perquè les empreses interessades en construir i gestionar l’equipament puguin presentar-se al concurs.

Pel que fa a l’àmbit de l’espai públic, Castells ha posat en valor projectes que ja s’han posat en marxa com l’Anella Verda o el Parc Central, i n’ha apuntat d’altres que s’executaran properament com les Vies Blaves, una iniciativa de la Diputació de Barcelona per crear camins al voltant dels rius Anoia, Llobregat i Cardener per fer-los accessibles a peu, a cavall i en bicicleta.

Altres projectes que ha enumerat Castells relacionats amb la qualitat de vida, els serveis i la indústria són l’inici de les obres la primavera de l’any que ve del nou Centre Cívic Nord d’Igualada, l’ampliació de la residència d’avis Pare Vilaseca –amb un cost de 3 MEUR-, el trasllat de l’Arxiu Comarcal a les instal·lacions de l’edifici de la Teneria; o l’aposta cultural per l’Ateneu Cinema –que en el primer any de vida ha rebut 27.000 espectadors-.

Tot i que no ha volgut desvetllar cap nom, Castells també ha assegurat que hi ha diverses indústries “importants” a nivell europeu interessades en instal·lar-se a Igualada o als seus municipis veïns. Per això, el batlle ha destacat la importància de desenvolupar el Pla Director Urbanístic de la Conca d’Òdena per dotar el territori de nou sòl industrial amb parcel·les de grans dimensions per poder atraure noves inversions, ja que els polígons actuals són petits i difícils de comercialitzar.

Mar Martí / ACN

FER UN COMENTARI

*