Inici Destacats L’alcalde d’Igualada creu que ‘perdrem una gran oportunitat’ si Òdena manté el...

L’alcalde d’Igualada creu que ‘perdrem una gran oportunitat’ si Òdena manté el no al polígon de Can Morera

COMPARTIR
L'alcalde d'Igualada, Marc Castells, durant la presentació de les actuacions que vol dur a terme l'Ajuntament aquest 2020.

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, assegura que el pla director dels polígons industrials de la Conca d’Òdena que ha redactat el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat és “poc ambiciós” davant “les futures necessitats” de la comarca. A més, ha lamentat que si l’Ajuntament d’Òdena manté el no “perdrem una gran oportunitat”. “El tren ens pot passar de llarg de nou”, ha assegurat. El batlle, però, ha recalcat que malgrat tot “es respectarà l’autonomia local” i si el consistori manté el no “aquest govern no ho farà”. Castells ha fet aquestes declaracions en la presentació de les principals línies d’actuació de l’Ajuntament d’Igualada per aquest 2020.

En l’àmbit econòmic, l’alcalde ha assegurat que la capital de l’Anoia “ha de liderar” la recuperació econòmica de l’entorn i ajudar a rebaixar les xifres d’atur de municipis com Òdena, Santa Margarida de Montbui o Vilanova del Camí. Per aquesta raó, ha posat l’èmfasi en la necessitat de desenvolupar els polígons industrials.

El pla director que ha redactat Territori, ha explicat, preveu reordenar unes 300 hectàrees entre Can Morera, la zona de l’aeròdrom i els adobers d’Igualada, una xifra “poc ambiciosa” segons Castells. “Sense indústria no tenim futur”, ha recalcat.

La setmana vinent, ha anunciat, s’engegarà un procés participatiu per tal que administracions i ciutadania puguin dir la seva al respecte. En aquest sentit, ha volgut deixar clar que confien en poder “convèncer” a l’Ajuntament d’Òdena. I ha recordat que, malgrat que “sempre” respectaran la voluntat del conistori veí, a hores d’ara la diferència entre els regidors favorables i contraris al projectes “és d’un sol regidor”.

Gemma Aleman / ACN

7 COMENTARIS

 1. A part del polígon de Can Morera, el polígon dels blanquers també sobra. Ells ja tenen tot el barri del rec per a ells, tot sencer. No em puc ni imaginar el barri del rec sense les típicas adobaries dels estimats blanquers.

 2. Si per vosaltres sobren els polígons industrials, hem podríeu explicar com ho faríeu per donar feina als 7.177 parats que hi ha a la comarca de l’Anoia i per deixar de ser la de més taxa d’atur de la província de Barcelona ?

  • Doncs omplin els polígons que ara estan buits amb industries. Tal volta no es vist com estan de degradats els actuals polígons quan no tenen industries que fins i tot els roben els embornals i els cables de coure.?

   • Opinar és gratis. Et poso un exemple Joanma: ve una empresa i vol fer una nau de 70.000 m2. On la posem? al menjador de casa teva? Queden parcel.les petites però en falten de GRANS, estimats gamarusos.

    • gamarus tu! potser ets tu qui tens la parcel·la gran. Per que ne tens tantes de ganes d’aquet poligon en concret? La zona de l’aerodrom no t’agrada?

 3. Pensamientos de perroflautas… siempre negando el progreso. Y pensar que nos podia haber tocado la loteria con lo de Tesla… cabezawebos, es lo que sois todos.

FER UN COMENTARI

*