Inici Destacats L’alcalde d’Igualada carrega contra la Generalitat per haver ‘tirat pel dret’ amb...

L’alcalde d’Igualada carrega contra la Generalitat per haver ‘tirat pel dret’ amb l’Escola Ateneu Igualadí

COMPARTIR
L'alcalde d'Igualada, Marc Castells, en la compareixença d'aquest dimecres davants dels mitjans de comunicació.

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha carregat contra el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya per haver anunciat que l’Escola Ateneu Igualadí, concertada, passarà a ser un centre públic sense informar degudament a l’Ajuntament. Segons l’alcalde, Educació «ha tirat pel dret» sense respondre abans a les inquietuds del govern municipal i esclarir quines obligacions haurà d’assumir el consistori.»Ha estat precipitat i creiem que havíem de conèixer abans la informació i arribar a un acord», ha lamentat, tot exigint «lleialtat i responsabilitat institucional» a la Generalitat. L’Ajuntament quantifica en 100.000 euros el cost anual aproximat que tindria el manteniment del centre i, creu que si ho han de «pagar», estaria bé «haver estat informats abans».

Aquest dilluns Educació va anunciar que el curs vinent l’escola, fins ara concertada, passarà a ser pública. El mateix, dia, a través d’un comunicat, el consistori va qualificar la decisió de «precipitada». Dos dies després, l’alcalde ha volgut comparèixer davant dels mitjans per esclarir la cronologia dels fets i mostrar el seu malestar amb Educació.

Segons Castells van saber la setmana passada que Educació volia fer l’anunci la mateixa setmana i els hi van mostrar el seu malestar per la decisió, motiu pel qual es van reunir. «Els hi vam mostrar les nostres inquietuds, que no sabíem quin cost tindria per les finances municipals i vam exigir el detall i per escrit», ha relatat l’alcalde, que ha subratllat que la llei exigeix que el consistori es faci càrrec del manteniment del centre si és municipal, però aquest no ho és, pel que «caldria un conveni».

Segons l’ajuntament, a banda de conèixer si el centre educatiu necessita «millores», el manteniment anual d’un centre d’aquestes característiques ronda els 100.000 euros. «Un milió en deu anys», ha subratllat el batlle, tot insistint en l’afectació que pot tenir tot plegat en les «finances municipals».

Tot i les «inquietuds» del govern municipal i sense facilitar-los «cap resposta», Educació va anunciar dilluns, en roda de premsa, el canvi del model de gestió de l’escola. «Va ser precipitat, algú diria electoralista però jo no ho diré, però creiem que el que tocava era que coneguéssim la informació i arribéssim a un acord», ha assegurat.

L’alcalde ha explicat que ha volgut comparèixer per denunciar que hi ha hagut «deslleialtat» i que «això te conseqüències». Per aquesta raó ha exigit a Educació «lleialtat i responsabilitat institucional». «Ells volien fer l’anunci, doncs molt bé, però nosaltres volem informació, volem papers, que si no les paraules se les emporta el vent».

A debat l’escola Escolapies

En plena polèmica, l’Ajuntament ha convocat un ple extraordinari aquest divendres on durà a votació una moció en la qual exigeix al Departament d’Educació l’autorització i el concert d’una línia d’ESO per al centre educatiu Escolàpies Igualada.

A preguntes dels mitjans sobre si la decisió de convocar el ple de forma urgent pot tenir a veure amb l’altre front obert, Castells ha volgut deixar clar que la decisió arriba a petició de la comunitat educativa i de pares i mares, ja que «sembla que la Generalitat s’ha fet endarrere i ha deixat a mitges el projecte». Segons el batlle, el que es busca és saber «si tot el ple fan costat a les escoles igualadines o al seu partit». I és que, ERC, a l’oposició, ha volgut deixar clar públicament que, a diferència de l’equip de govern, ells sí que són favorables al canvi del model de gestió de l’escola Ateneu Igualadí.

Gemma Aleman / ACN

4 COMENTARIS

  1. Es nota que la conselleria d’educació i la Generalitat son de dos partits diferents. A part que tenim les eleccions a la cantonada. Tenen que fer soroll.

  2. Aquest noiet que fa el paperet d’alcalde es creia omnipotent per figurar en totes les fotos junt amb els personatges més ineptes que ha tingut aquest pais en vuitanta anys i que avui desfan el que en un temps va ser «l’oasis català»… Doncs au, ara a riure les gracietes i a pagar que es gata.

  3. Ui, pobret, la generalitat li ha tret les castanyes del foc, mentre ell s’ho mirava … mes aviat mirava a un altre canto «privat».

    Tambe podriem treure calers, estalviant-nos els diners de fer plens de l’ajuntament (que costen un dineral) per resoldre assumptes privats (cas escolapies).

FER UN COMENTARI

*