Inici Destacats L’alcalde de Capellades no es presenta a la citació de la Fiscalia...

L’alcalde de Capellades no es presenta a la citació de la Fiscalia per l’1-O

COMPARTIR

L’alcalde de Capellades, Aleix Auber, estava citat a declarar davant dels Jutjats de Manresa aquest dimecres al migdia, però no s’hi ha presentat, tal i com ja va dir que faria en rebre la citació de la Fiscalia. Segons ha explicat, ho ha fet “per no legitimar l’estratègia jurídica i repressiva de l’estat espanyol”. Així doncs, l’alcalde ha optat per quedar-se treballant a l’Ajuntament i fer les tasques habituals d’un dia qualsevol.

“El fet de no presentar-me a la citació és una mostra de rebuig cap a l’estratègia repressiva de l’estat i una manera de posar sobre la taula la manca de garanties democràtiques i llibertats”, ha dit. Auber no s’ha presentat davant de la fiscalia “amb el convenciment d’estar fent les coses correctament” i afronta la possibilitat de ser detingut “sense cap intimidació”.

Auber ha rebut nombrosos suports, com un comunicat del propi grup Vila de Capellades – CUP, que mostra “tot el suport i la solidaritat amb el nostre alcalde, amb la seva decisió de no assistir a la citació i amb la seva determinació i compromís amb la democràcia”. El grup sosté la seva determinació per seguir “amb el compromís d’obeir al poble i al seu desig majoritari d’exercir el dret democràtic de votar”.

Redacció / ACN

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*