Inici Societat L’alcalde de Calaf prepara un nou repte solidari contra l’ictus

L’alcalde de Calaf prepara un nou repte solidari contra l’ictus

COMPARTIR

Ja ha començat el compte enrere perquè Jordi Badia Perea, alcalde de Calaf, comenci un ambiciós repte solidari en benefici de l’Hospital Sant Joan de Déu de Manresa, gestionat per la Fundació Althaia, on va ser tractat d’un ictus que va superar. El desafiament que s’ha proposat consisteix en completar la North Cape 4000, una prova ciclista de llarga distància que en l’edició del 2022 anirà de Rovereto, al nord d’Itàlia, fins al Cap Nord, a Noruega, travessant sis països i recorrent 3.800 quilòmetres. Per tal de donar suport a la iniciativa i recaptar fons, hi ha oberta una campanya que s’adreça a empreses, entitats i persones a títol individual. Per cada 10 euros de donatiu, s’avança un quilòmetre en el recorregut.

L’objectiu és assolir els 3.800 quilòmetres. Totes les persones que vulguin contribuir a sumar quilòmetres poden fer una aportació a través de Bizzum al número 11233. També es poden fer donatius a través de targeta de crèdit, transferència o en efectiu. Dins l’apartat Col·labora de la pàgina web d’Althaia s’hi recull tota la informació per participar-hi.

Gràcies a la col·laboració de prop d’una quarantena d’entitats, empreses i persones a títol individual ja s’ha aconseguit recaptar l’equivalent a 1.900 quilòmetres, la meitat del recorregut. El repte té com a patrocinadors Stern Motor, The Cyclery i la Fundació La Caixa. La padrina és l’esportista de trail running Núria Picas. A banda de les donacions, hi ha l’opció d’organitzar esdeveniments solidaris per recaptar fons. Fins al moment, se n’han celebrat quatre.

En paral·lel, hi ha dos productes solidaris vinculats al repte. Per una banda, una samarreta, que es pot trobar al quiosc de l’Hospital Sant Joan de Déu i a la Joieria Copèrnic de Manresa i pròximament en altres punts de distribució. També un mallot, rèplica del que portarà Jordi Badia, i que es pot aconseguir sota prereserva enviant un correu electrònic a mecenatge@althaia.cat.

Els recursos que s’obtinguin amb el repte es destinaran al programa de mecenatge d’Althaia sobre l’ictus i altres malalties neurològiques. Això permetrà impulsar la recerca sobre aquest àmbit i també posar en marxa una unitat específica d’atenció integral a l’ictus i les malalties neurològiques. L’objectiu és oferir una atenció centrada en la persona i de proximitat, tractaments de rehabilitació integral i acompanyament a pacients i familiars. Cal tenir en compte que aquest tipus de malaltia comporta, generalment, un gran nivell de discapacitat i un impacte important tant en la vida dels pacients com en la de les seves famílies.

 

 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*