Inici Destacats L’alcalde de Cabrera d’Anoia serà jutjat acusat de prevaricació

L’alcalde de Cabrera d’Anoia serà jutjat acusat de prevaricació

COMPARTIR

L’alcalde de Cabrera d’Anoia, el republicà Jaume Gorrea, seurà al banc dels acusats al Jutjat Penal número 16 de Barcelona el proper dia 15 de març. Segons la interlocutòria a la que ha tingut accés aquest diari, el fiscal considera que va cometre un delicte de prevaricació en atorgar directament a una empresa les obres pel sanejament del camí de Canaletes a Sant Jaume de Sesoliveres. La competència per a la contractació i tramitació d’aquest tipus d’expedient -pel seu cost, 209.000 euros- corresponia al ple i no a l’alcalde, i l’escrit de la fiscalia assenyala que Gorrea havia triat fer “un procediment negociat sense publicitat” que el secretari-interventor ja li deia que “és un model contrari a la normativa”. El mateix secretari ja va emetre un informe contrari al procés i, a més, advertia que l’obra no tenia el finançament suficient, donat que es pagava amb un ajut del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) que no s’havia acabat de formalitzar.

L’acusació pública exposa que l’alcalde estava advertit de la irregularitat per part del secretari interventor i que malgrat tot va continuar amb el procés d’adjudicació, que es va fer el febrer de 2012.

Per aquests fets, la Fiscalia demana 9 anys d’inhabilitació per a Jaume Gorrea. El republicà va ser alcalde en aquesta primera etapa fins el 2015, quan va guanyar les eleccions el socialista Salustià Monteagudo, que és un dels testimonis del judici. Malgrat que el PSC va revalidar la victòria el 2019, Jaume Gorrea va revalidar l’alcaldia gràcies al suport de Ciutadans.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*