Inici Economia L’ajuntament vilanoví adjudica petites obres amb la intenció de generar ocupació

L’ajuntament vilanoví adjudica petites obres amb la intenció de generar ocupació

COMPARTIR

Donat que el context no dóna marge per a grans obres, l’ajuntament de Vilanova del Camí ha adjudicat petits projectes a diferents empreses del municipi per tal d’intentar crear ocupació.

El regidor d’Obres i Urbanisme, Antonio Sánchez, explica que és una manera de subsanar la manca de grans obres al municipi i  d’oferir feina a les empreses locals. Sánchez és conscient que l’Ajuntament té poc marge per crear ocupació, però considera que aquesta és una bona iniciativa per donar feina als vilanovins, encara que sigui per un període breu de temps.

En aquest sentit, explica el titular d’obres, s’ha convidat a 14 empreses de Vilanova del Camí a participar dels diferents processos concursals i se’ls han ofert, de moment,  tres projectes: la urbanització del carrer Antonio Machado, al barri La Pau; la construcció d’unes escales entre els carrers Isabel La Catòlica i Maria Aurèlia Capmany i l’ampliació de la vorera del carrer Indústria.

Petites obres que hauria fet la brigada però que finalment s’ha decidit donar-les a les empreses locals per fomentar l’ocupació. La brigada, a canvi, s’ocuparà bàsicament del manteniment de places i carrers.

Urbanització del carrer Antonio Machado

La urbanització del carrer Antonio Machado ha estat una reivindicació històrica per part del veïnat. Una demanda reiterada que es veurà en breu satisfeta ja que l’Ajuntament té adjudicada l’obra, que prèviament va sortir a concurs públic.

L’empresa Vicoparc Construcciones, SL s’encarregarà de l’obra que compta amb una aportació municipal de 100.000 €. La resta del cost, un 33,82%,  l’assumeixen els veïns a través de contribucions especials.

Les obres consisteixen en la urbanització de la via i les voreres i contempla també l’enllumenat públic i altres serveis. Aquesta actuació té un termini d’execució de tres mesos.

Escales per accedir a l’Institut Pla de les Moreres

Un altre dels projectes que començarà en breu és la construcció d’unes escales entre els carrers Isabel La Catòlica i Maria Aurèlia Capmany que permetran un accés més còmode i ràpid a l’Institut Pla de les Moreres.

Aquesta obra s’ha adjudicat a l’empresa constructora Novami. Té un pressupost de 5.299,03 € iva inclòs i està previst que comenci en breu.

Ampliació de la vorera del carrer Indústria

També començaran en breu les obres per ampliar la vorera esquerra (en sentit de la circulació) del carrer Indústria (entre el carrer Sant Miquel i Papa Joan XXIII).

Una actuació que anirà a càrrec de l’empresa vilanovina Damián Ortiz, SL i que preveu facilitar l’accés a persones amb mobilitat reduïda.

Les obres tenen un cost de 13.930,22 € iva inclòs i un termini d’execució d’un mes.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*