Inici Cinema L’Ajuntament de Vilanova invertirà 10.000 euros en la projecció d’una vintena de...

L’Ajuntament de Vilanova invertirà 10.000 euros en la projecció d’una vintena de pel·lícules

COMPARTIR

La regidoria de Cultura posarà en marxa aquest cap de setmana un nou projecte “Vilacine” amb el que es recuperen les sessions de cinema a Vilanova del Camí. El projecte neix de la mà de l’entitat Fotografia i Books, que lidera Xavier Soriano.

La regidora de Cultura, Imma González, explicava avui a La Carmanyola de Ràdio Nova que sempre hi ha hagut la voluntat de fer cine a Vilanova del Camí. Fa uns mesos es va acabar el conveni amb l’entitat que ho gestionava, +QCine Club Familiar, i des de Cultura es van buscar altres opcions “per fer créixer el projecte”, segons exposa el govern municipal, que fa néixer Vilacine amb una “ferma voluntat de restablir les sessions de cinema a Vilanova”.

Xavier Soriano és el president de l’entitat audiovisual Fotografia i Books, que s’encarregarà a partir d’ara de la gestió del programa Vilacine, en el marc del qual s’han programat 18 projeccions, 6 sessions de cinema familiar i 12 per al públic adult. Soriano ha valorat amb satisfacció aquest projecte que assegura aposta pel cinema com a mostra cultural.

Diumenge s’estrena Vilacine amb una doble projecció: A les 12 h el musical d’animació “Canta” i a les 19 h, “Un monstruo viene a verme” de J. A. Bayona

Aquesta setmana s’ha fet pública la cartellera de les properes sessions que s’enceten aquest diumenge 18 de març. La primera sessió es farà a les 12 h i projectarà “Canta”. A la tarda, a els 19 h, es farà la segona projecció adreçada al públic general que portarà a Can Papasseit “Un monstruo viene a verme” de Juan Antonio Bayona. Un film excel·lent que ha recollit molt bones crítiques i que avui també recomanava Xavier Soriano.

Un dels aspectes més importants del Vilacine, ha explicat Imma González, era donar-li la cobertura legal adequada. Cada pel·lícula diu la regidora de Cultura, té la seva llicència i també es fa efectiu l’impost a SGAE.

Un altre dels aspectes legals que era necessari regular, ha dit González era el cobrament de les entrades. Amb aquest objectiu, el Ple Ordinari d’aquets dilluns haurà d’aprovar les taxes relatives al preu de les entrades de cinema que seran de 3 € per a les pel·lícules adreçades al públic general i 2 € per a les sessions de cinema familiar.

La regidora ha avançat que tenen previst repartir invitacions a les escoles per promocionar i incentivar el gust per al cinema familiar i també que cerquen algun altre sistema per convidar també la ciutadania a gaudir del cinema.

Totes les projeccions s’han programat en diumenge, per sumar una oferta cultural en un dia que habitualment és més fluix. S’ha fet, diu Imma González, pensant en un públic jove, adolescents que no tenen altres ofertes culturals i recreatives al municipi.

Un cinema integrador 

Les primeres projeccions es portaran a terme aquest diumenge 18 de març. Sessions de cinema que es tornaran a reprendre el 15 d’abril, amb la projecció de “El bebé jefazo” en una sessió adaptada per a infants amb espectre autista. L’objectiu, ha explicat Imma González, és fer accessible el cinema a tots els públics. Els requeriments que exigeix aquesta sessió són ben simples, una mica més de llum i un so una mica més baix, segons ens explica la regidora de Cultura, i la possibilitat d’entrar i sortir de la sala en qualsevol moment.

El 15 d’abril també es farà la projecció de l’oscaritzada La, la, land, “La ciudad de las estrellas” i el 22 d’abril, “Cuerpo de élite” una comèdia espanyola protagonitzada per María León, Miki Esparbé, Jordi Sánchez, Andoni Agirregomezkorta, Juan Carlos Aduviri i dirigida por Joaquín Mazón.

El projecte Vilacine, amb un pressupost de 10.416 €, contempla la projecció de 18 o 20 pel·lícules, entre març i desembre. La regidora ha avançat que es plantegen incorporar una projecció en el marc del Saló de la Infància i una altra durant els mesos de juny o juliol, en aquest cas com a complement d’alguna altra oferta cultural per desenvolupar els divendres.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*